Трябва да се засили взаимодействието между граничните служби на България-Турция,

...
Трябва да се засили взаимодействието между граничните служби на България-Турция,
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Да се засили взаимодействието между граничните служби на държавите

Трябва да се ускори взаимоотношението сред граничните служби на България-Турция, България-Гърция. Това прикани в ефира на „ Здравей, България " някогашният министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

„ Очевидно нещо се къса. В същото време си напомням текст от Българския углавен кодекс, който планува наказване за хората, които минават границата ни без позволение на способените органи. Не знам да има водени скоро каузи за сходни извършители ", разясни той.

И добави, че към момента информацията за случая е нищожна и не би трябвало да се вършат заключения и догатки.

„ Да си напомним случай от околните месеци. В Жк. „ Разсадника " умря таксиметров водач при счепкване след пътен случай. Първите, които побързаха да кажат нещо, използваха гръмки изречения, крайни догатки. Накрая истината се оказа напълно друга и казусът беше пропуснат. Да бързаме, в случай, че няма нито един открит факт, е безсмислено ", разясни той.

Подобно мнение изрази и преводачът Мадж Алгафари.

„ Доста мъчно е на този ранен стадий да се разяснява. Много е прав господин Йорданов. И той, и аз нееднократно сме коментирали въпроса за член 279 от Наказателния кодекс, който гласи тъкмо това - наказване за всеки, нарушил българската граница по неустановения за това ред. Наистина през 2013 година на всеки един, който преминаваше незаконно, му се повдигаше обвиняване. От началото на 2014 г до ден сегашен няма нито едно дело по този въпрос ", съобщи той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР