Трябва да се вслушваме повече в експертите, в техните препоръки,

...
Трябва да се вслушваме повече в експертите, в техните препоръки,
Коментари Харесай

Румен Радев призова да не се поддаваме на паника и страх от коронавируса

" Трябва да се вслушваме повече в специалистите, в техните рекомендации, да следваме техните инструкции. Самодисциплината, самоконтролът, самосъзнанието са най-ефективното средство за справяне с този проблем ".

Това съобщи президентът Румен Радев по отношение на ограниченията, подхванати у нас за преодоляване на разпространяването на ковид.

Той прикани за сливане на напъните на всички институции и на обществото.

По думите на президента най-голямата заплаха в тази обстановка е да се поддадем на суматохата и страха.

Държавният глава прикани и да не се позволява парализа на стопанската система, а бизнесът да предприеме нужните ограничения за понижаване на риска, с цел да не се стига до спиране на индустриалния развой.

" Редно е и държавното управление да обмисли ограничения за поддръжка на тези браншове, които към този момент носят последици - превозът, туризмът, културата, спортът ", уточни още президентът.

Попитан за определението на Конституционния съд (КС), който позволи за разглеждане настояването на основния прокурор за имунитета на президента, Румен Радев уточни, че Конституционен съд е способният орган по този въпрос.

" Оценявам високо интензивността на прокуратурата да се бори с корупцията, да се бори с битовата престъпност, само че тази битка не може да се води единствено с репресивната мощ на страната. Това значи да изкореняваме бедността и да има битка с корупцията там, където има течове и е нейната хранителна среда, а това е точно изпълнителната власт, където са всички огромни публични поръчки. Там би трябвало да бъде ориентирано съществено внимание ", уточни Румен Радев. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР