Трябва да се вдигат доходите на българите. Това, което се

...
Трябва да се вдигат доходите на българите. Това, което се
Коментари Харесай

Асен Василев: Доходите трябва да вървят нагоре, повече инвестиции в образованието и здравеопазването

„ Трябва да се подвигат приходите на българите. Това, което се случи през последните 3 години, в случай че продължи още 4 години, ще стигнем до 2000 евро средна работна заплата, минимална работна заплата 1000 евро, ще се удвоят пенсиите. Трябва да се влага в обучение и опазване на здравето. Знаете какви бяха заплатите на учителите, знаете какви са сега – едни от най-добре платените хора са сега, изключително отвън огромните градове и София “, това съобщи Асен Василев – лидер на листата на коалиция „ Продължаваме промяната – “ в 29 МИР-Хасково.

Той посочи, че е приключил Езиковата гимназия „ Проф. доктор Асен Златаров “ в Хасково без да върви на частни уроци и със независима подготовка е стигнал до Харвардския университет, тъй като тогава е имало учители, които са работели с учениците, без да ги карат да вървят на частни уроци. „ Не е някаква химера да имаме качествено обучение без частни уроци. Това към този момент се е случвало, просто би трябвало да го възстановим “, разяснява някогашният финансов министър.

Той каза още, че в секторите обучение и опазване на здравето са отпуснати много пари, само че е безапелационен, че би трябвало да се увеличи качеството в двете сфери.

„ Заварихме първи и осми клас, като стартира образователната година, да има помощ от 300 лв. на дете. Разширихме помощта за втори, трети и четвърти клас. В бюджета през предходната година беше планувана помощ за пети, шести и седми клас. Това обаче не се случи, тъй като от ГЕРБ, „ Възраждане “, Има Такъв Народ и Движение за права и свободи гласоподаваха срещу. Ние ще внесем предлагането още веднъж и се надяваме този път да се одобри “, съобщи.

Сред целите за обединението са вложения в инфраструктурата, които да стигат по право до всяка една община в страната, а не с телефонни позвънявания и по волята на избрани хора.

„ Заложили сме в нашата стратегия да бъдат заделени повече средства за профилактика, само че най-много в идващото Народно заседание ще обърнем внимание на експертите и здравните служащи, защото понижава броят на искащите да работят в областта на опазването на здравето “, съобщи Катя Панева, която 20 години е работила в областта на фармацията като притежател на аптека и е някогашен регионален шеф на Хасково.

„ Начинът, по който се ръководят парите в една страна, е главната функционалност на страната. Програмата, която държавното управление „ Денков “ предложи, на процедура дава опция за бистрота – по какъв начин се ръководят парите и по какъв начин стигат до общините “, разяснява о.з. ген. Атанас Атанасов. Той добави, че за излизане от политическата рецесия е належащо основаване на държавно управление, на което жестоко казано да не могат от едно място да му се натискат бутоните.

Сред претендентите за народни представители от ПП – Демократична България е различен някогашен регионален шеф на Хасково – Гинка Райчева, която има 42 години стаж в областта на образованието, като 30 години бе шеф на ОУ „ Св. Климент Охридски “. Тя съобщи, че главната й задача да бъде потребна със своя опит в образованието и да подскаже къде са проблемите. Акцентира, че главно би трябвало да се обърне внимание на университетите, които създават кадри без на практика умения, съобразени с условията на съвремието. Важно е да се обърне и внимание на децата със специфични просветителни потребности, с цел да могат да се приобщят и да бъдат потребни за утрешния ден.

На днешната конференция присъстваше общинският консултант Велина Недева. „ Искам да благодаря на, че доказа като министър на финансите, че пари има и за локални планове, пари има и за всички общини. Трябва да вметнем, че парите ги има, когато можеш да ги усвоиш “, съобщи Недева. Тя сподели, че се надява да бъдат усвоени пари за ремонт на коритото на река Хасковска, а освен средствата да се насочват в частите на града, в които има заинтригуваност. 

Коалиция „ – “ е №26 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР