Трябва да се върнем на масата на преговорите, за да

...
Трябва да се върнем на масата на преговорите, за да
Коментари Харесай

Николай Денков: Мен политици също са ме обиждали, но не сме в детската градина

Трябва да се върнем на масата на договарянията, с цел да ги довършим и да има България държавно управление. Това съобщи министър председателят в оставка Николай Денков пред публицисти в Брюксел.

На въпроса би трябвало ли от ПП-ДБ да се извинят на Мария Габриел, отговори:

" Нека да припомня, че аз бях обиждан неведнъж от разнообразни политици - Делян Пеевски, Делян Добрев, неотдавна и Бойко Борисов се включи. Никога не сте ме чули да желая опрощение. В политиката няма място за такива игрички, не сме в детската градина ".

" Преговорният екип от едната страна на масата стана, излезе и ни изненада със лист, който не сме одобрили и съглашение, което ние не сме одобрили и не сме подписали ".

ПП-ДБ са безапелационни, че Асен Василев би трябвало да остане в идващия кабинет.

" Той е най-хубавият финансов министър, желая да работя с него ", съобщи министър председателят в оставка.

Денков счита, че Мария Габриел се е поддала на натиска на други хора и това е проблем.

" Когато приказваме за договаряния, би трябвало да излезем пред медиите, когато са свършили договарянията и сме постигнали резултат. Голяма част от казуса през днешния ден е, че вместо да сме на масата на договаряния, ние си приказваме през медиите ".

Денков съобщи, че не е съгласувал никакви текстове с Делян Пеевски, само че знае от сътрудниците си, че е имало позвъняване, в което те са обяснили на Движение за права и свободи смисъла на съглашението, върху което ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ работят.

" Както и моите сътрудници обяниха, в случай че този текст беше координиран с Делян Пеевски, щеше да наподобява по напълно друг метод ".

Европейските водачи са на среща на върха в Брюксел, на която ще разискват войната в Украйна, обстановката в Близкия изток и настоящи въпроси, свързани с миграцията и селското стопанство. По-рано те се събраха на първата по рода си световна среща, обвързвана с прехода към нуклеарна енергетика.

" Срещата ясно демонстрира, че отношението към нея се е трансформирало по отношение на задачите за декарбонизация. Има внезапна смяна в политиките, в това число на Европейски Съюз и Европейска комисия. Бяха дискутирани всички детайли, с цел да може нуклеарната енергетика да се развие бързо и безвредно ".

Финансирането за нуклеарната енергетика ще влезе в общите принадлежности на Европейска комисия, изясни Денков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР