Трябва да се увеличат паралелките, обучаващи кадри за туризма в

...
Трябва да се увеличат паралелките, обучаващи кадри за туризма в
Коментари Харесай

Търговският директор на Златни пясъци: Нужни са повече паралелки, подготвящи кадри в туризма!

 Трябва да се усилят паралелките, учащи фрагменти за туризма в средно-професионалното обучение във варненските учебни заведения като цяло. Това сподели  за Varna24.bg комерсиалният шеф на " Златни пясъци " АД Дотко Дотков минути преди срещата в Областна администрация, на която се организира учредително съвещание за основаване на Областен съвещателен съвет за междинното професионално обучение на област Варна.  

" В профилираните учебни заведения приготвят фрагменти главно за мениджъри. Всички желаят да стават мениджъри. А е необходим ужасно доста изпълнителски персонал на по-ниско равнище. Не са нужни кой знае какви езикови знания, нужна е обикновена просветеност, за което не е належащо безусловно висше обучение. Именно затова е извънредно настояща тази среща, с цел да се дадат оферти от бизнеса към образованието и подготовката на фрагментите ", сподели Дотков. 

Относно миналия туристически сезон той показа: 

" Изпратихме сезона с по-ниски индикатори от предходната година, само че не фрапантно по-ниски. Началото беше доста по-зле и по-късно последователно имаше отплата. След банкрута на Томас Кук имаше хотелиери, които доста пострадаха, само че при нас нямаше чак такова съществено разтърсване. Най-много бяха на Юг, не липсваха и на " Златни пясъци ". 

Той регистрира огромен растеж на румънски туристи в комплекса, което не е ясно дали се дължи по някакъв метод на отлива на съветски и немски туристи. 

" Румънският пазар е доста постоянен, само че не доста атрактивен за хотелиера, тъй като престоят им е по-кратък в сравнение с другите посетители. Това не са чартърни туристи, множеството са автотуристи. Има проблеми с паркингите във всички комплекси и това затруднява обслужването. Имаме растеж и на българския пазар тази година. Нашата политика е обърната и към българския пазар. Ние желаеме да диверсифицираме пазарите на които работим, с цел да спестим риска, и това ненапълно се оправдава ", сподели Дотков.

Относно упоритостите Варна да бъде превърната в дестинация на четири сезона той разяснява, че това не е доста настоящо за курортните комплекси, защото при тях имало единствено няколко хотела, които работят през зимата. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР