Трябва да се успокои разговорът по темата за цената на

...
Трябва да се успокои разговорът по темата за цената на
Коментари Харесай

Търговските вериги: Да успокоим разговора за цените, има КЗП и КЗК

Трябва да се успокои диалогът по тематиката за цената на храните. Това прикани Николай Вълканов, изпълнителен шеф на Сдружението за съвременна търговия пред БиТиВи.

По думите му, в случай че би трябвало да се търси далавера, въпреки че няма контролни органи, които да я открият, би трябвало да се види дали има участници по пазара, които отхвърлят да продават, тъй като не им харесват цените.

Николай Вълканов уточни още, че е има основана работна група за цените на храните, само че съвещанията на работната група са нула. Инфлацията в България е съпоставима с тази в Чехия, Полша и Румъния, добави той.

Това, което е хубаво да си дадем сметка, че има надзорен орган - Комисия за отбрана на потребителите, който дава отговор за нелоялната комерсиална процедура и дали има или няма картели, си работи, прави разбор и в случай че откри подозрения за нередности, ще се самосезира и ще извърши съответните ограничения, които реши за належащо, сподели Вълканов.

Ако комерсиалните вериги бъдат поканени на диалог със служебния министър председател Гълъб Донев ще се отзова на диалог.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР