Трябва да се търсят възможности за правителство и най-добре това

...
Трябва да се търсят възможности за правителство и най-добре това
Коментари Харесай

Виолета Комитова: Най-добре ще е да има кабинет с първия мандат

" Трябва да се търсят благоприятни условия за държавно управление и най-добре това да стане с първия мандат ", сподели зам.-председателят на „ Български напредък “ Виолета Кимитова пред bTV.

„ Ние водим политика не на борбата. Искаме разговор, желаеме градивен диалог виждаме, че сега партиите много постоянно се карат в Народното събрание “, акцентира някогашният районен министър.

Според Комитова новите кабинети ще са комплицирани структури с доста партии в тях и по тази причина би трябвало да се мисли в тази посока.

Тя допусна и че те ще са с къси хоризонти, по тази причина и би трябвало да се концентрират върху най-важните цели.

„ Не се знае дали това ще бъде навръх ГЕРБ държавно управление с първия мандат, тъй като не се знае тъкмо каква структура ще предложат те. Смятаме, че служебните държавни управления съставляват тъкмо такава, комплицирана многопартийна структура. В тях има представители на всички партии. Аз не мога да ви кажа, че би трябвало да има диалози за това държавно управление. Тоест ние предлагаме контактни групи “, сподели още Комитова.

Тя изясни, че в случай че се стигне до трети мандат Стефан Янев може да е министър председател за трети път.

„ Той е сполучлив министър председател, който е работил с министри от всички партии. Между другото, служебните държавни управления се състоят от всички партии. Те са многокомпонентни структури, там няма една преобладаваща партия “, разяснява Комитова.

Тя изясни, че основата е разговор.

„ Ние сме подготвени да водим разговор, издигнат на същия принцип. Контактни групи, увереност, че държавното управление ще е комплицирана структура, съдружно съглашение, обрисуване на няколко най-важни целта в кратковременен проект и вдишване на отговорност. Това е нова технология “, сподели Комитова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР