Трябва да се търсят опции с машини втора ръка, които

...
Трябва да се търсят опции с машини втора ръка, които
Коментари Харесай

С изтребители под наем да пазим небето си, уговаря Радев

Трябва да се търсят варианти с машини втора употреба, които да запазят бойните качества на българските Военновъздушни сили, тъй като близо 10 години ще би трябвало да чакаме новите американски изтребители. В същото време няма дълготраен вид за поддръжка на нашите МиГ-29.

Това съобщи пред публицисти в Брюксел президентът Румен Радев, който взе участие в срещата на върха на НАТО, представен от БиТиВи.

По думите му в тази конюнктура на растяща ескалация Русия отпада като алтернатива изрично за поддръжката на самолетите ни, чийто запас изтича .

Президентът регистрира, че контрактуваната с полския президент, среща на министрите на защитата и началниците на защитата е била през днешния ден. Той чака другата седмица да има група и да и военновъздушни сили, само че това е малко краткотрайно решение означи Радев.

Относно бъдещата ескадрила с поръчаните от Съединени американски щати F-16V към 2030 година президентът посочи, че има празнина за запълване, с цел да не загубим качествата на нашите летци, техници и експерти и по този начин да се компрометира и планът за новите изтребители . Румен Радев е сложил въпроса за ускорение на доставката и пред американския си сътрудник Джо Байдън.

Търсенето на други възможности е от компетенцията на държавното управление и към този момент е приказвал с премиера Кирил Петков.

Първият вид е с американски F-16 втора употреба, които да бъдат взети на лизинг. Радев е обсъждал с Марк Рюте и опция за образование на лизинг по програмата за осъвременените F-16 MLU в Нидерландия , както и вероятно придобиване на изтребителите.

Другият вид е да се търсят европейски изтребители също на лизинг . " Говорих и с премиера на Италия господин Марио Драги, подготвени са, дискутираме този въпрос, с президента Макрон, който също е подготвен да дискутираме този въпрос. Премиерът ще има двустранна среща по-късно с канцлера на Германия Олаф Шолц, на която също се чака да бъде упоменат този въпрос. разбрахме да се приказва по този въпрос, добави Радев.

Германия и Италия употребяват, a Франция сега модернизира своите " Мираж 2000 " , като също така се чакат спомагателни доставки от влезлия на въоръжение през 2006 година, добави Румен Радев.
 НАТО изпраща у нас нидерландски изтребители Ф-35 като отбрана от съветско нахлуване
НАТО изпраща у нас нидерландски изтребители Ф-35 като отбрана от съветско нахлуване

Ще дават бързи предизвестия за тревога…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР