Трябва да се търсят общи решения в ЕС за компенсации

...
Трябва да се търсят общи решения в ЕС за компенсации
Коментари Харесай

Милен Велчев: Бизнесът не бива да се приучва, че държавата дължи компенсации

" Трябва да се търсят общи решения в Европейски Съюз за обезщетения на бизнеса поради цените на енергийните запаси. Защото, когато няколко страни предложат обезщетения на бизнесите си, които други страни не могат да създадат, това основава катаклизми в конкурентоспособността и понижава успеваемостта на бизнеса. Помощта към бизнеса би трябвало да бъде ориентирана към унищожаване на несигурността в кратковременен проект. Не бива бизнесът да бъде приучаван, че страната дължи обезщетения, до момента в който високите цени са налице, тъй като високите цени на енергийните запаси ще бъдат с нас доста, доста дълго време ".

Това сподели пред БНР Милен Велчев, финансов министър в интервала 2001 - 2005 година.

" Всяко нарастване на цените идва с жертви. На първо място е популацията, което най-после заплаща сметката. Бизнесът също търпи вреди, а за него е доста значимо да знае, че не губи позициите си по отношение на своите съперници от Западна Европа, тъй като те са нашите съществени сътрудници. Ако съм аз на мястото на бизнеса, няма да ми е толкоз значимо в безспорна стойност какъв брой заплащам за сила, едвам ми е значимо да зная, че моите съперници заплащат сходни цени, с цел да ми разреши това да се съпернича почтено с тях ", разяснява той.

Велчев акцентира, че непредсказуемостта на цените на енергийните запаси е извънредно повишена през последните месеци.

" Това не зависи от българското държавно управление, само че се надявам ръководещите в Европейски Съюз да намерят метод да обезпечат опция на бизнеса, даже на по-високи цени, да оперира умерено и предвидимо ".

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР