Трябва да се търси смяна на състава на Централната избирателна

...
Трябва да се търси смяна на състава на Централната избирателна
Коментари Харесай

Николай Денков поиска смяна на ЦИК

Трябва да се търси промяна на състава на Централната изборна комисия. Той не отразява действителността сега. Това би трябвало да го направи Народното събрание.

Това сподели министър-председателят Николай Денков в живото предаване на Министерски съвет, в границите на което министър председателят дава отговор на въпроси на жители.

В момента не би трябвало да се търси промяна на министри, сподели още Денков, визирайки министър Александър Йоловски, който управлява Министерство на електронното ръководство. Скандалът с машините преди първия тур на локалните избори би трябвало да бъде изчистен, само че промяна на министри, които си правят професионално работата сега не стои на дневен ред, сподели той.

Това, което ще създадем през идващите месеци е повишение качеството на живот, с цел да желаят хората да живеят и да работят в България и да се върнат тук, уточни Денков.

В последните две години има доста нарастване на обществените разноски, има доста сериозен обществен пакет, който беше обезпечен и ще продължи да се обезпечава, има и спомагателни средства за заплати сподели министър председателят.

Трябва да бъдат признати данъчните закони, с цел да може да създадем бюджет, който да регистрира действително признатите такива, уточни министър председателят. Очаквам бюджета да стартира да се разисква от другата седмица, сподели Денков.

По негови думи ще има грижа за и за чиновниците в Националната статистика, като част от средствата са заделени тъкмо, с цел да се компенсира изоставането през последните години.

На въпроса за актуализацията на пенсиите министър председателят уточни, че това се чака в средата на 2024 година с към 11%. „ Хората получават коледна добавка всеки месец, тъй като получават нарастването на пенсиите всеки месец ", съобщи той.

„ Има три съществени критерии за влизане в Еврозоната, единственият по който сме отвън разпоредбите е инфлацията, която е по-висока в сравнение с са прецизните условия. Но и тук има прецеденти - Хърватия беше призната в Еврозоната без да извършва този критерии. България може да изисква един обзор, с цел да покаже че няма проблем с финансовата непоклатимост ", сподели Денков.

По отношение на Шенген, това което вършим се прави оценка високо от всичките сътрудници, уточни министър председателят. Имаме съществено понижение на потока от мигранти. Имаме прогрес и по въпроса за върховенството на закона, сподели той.

Президентът надвишава пълномощията си, той няма право да отхвърля това, което е поискано от него и това е спънка за работата на държавното управление, разяснява Денков. Той изрази вяра, че този проблем ще бъде съзнателен и ще се стигне до разговор.

Премиерът уточни, че за дребните лечебни заведения е имало смяна, с цел да могат да се отпускат целеви средства за тях и да обезпечи активността им.

На въпроса за автомагистрала „ Хемус " той уточни, ме сега се работи по първите три сектора, както и по всички пътища, които са връзки сред обособените елементи на страната.

Има оповестени 4 публични поръчки за над 60 влага и 18 локомотива, работи по обезпечаване на още железопътни мрежи, сподели той.

Денков акцентира, че към този момент работи и системата за електронно връчване на фишове.

По тематиката за проблемите в здравната системата Денков сподели: „ Темата съдържа нюанси, които би трябвало да се имат поради. Възможност за електронни предписания има съвсем от три години. Никой не може да каже, че се постанова скоростно и силово. Тази опция не беше употребена преди да бъде въведена наложително. Има конфликт на лобита в няколко връзки: кой да изписва крайните медикаменти, до каква степен да имат въздействие фармацевтите, до каква степен могат да бъдат употребявани генерици. Разбира се, хората страдат от тези конфликти. Това, което се разисква с министъра на опазването на здравето е в случай че би трябвало някъде да се постави временен интервал във връзка с избран вид общности. Но ние няма да се откажем от електронните предписания. Това е европейската процедура. Тя ще изсветли някои проблеми, като да вземем за пример дефицита на медикаменти.

Дигиталната раница е налична, всички учебници от 1 до 7 клас са налични, от другата година всички учебници от 8 до 12 клас ще бъдат включени в цифровите раници, само че няма подготовка за учители и възпитаници по какъв начин да се употребяват, уточни той. По тази причина са планувани образования, разясни министър председателят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР