Трябва да се стремим към създаването на конструкция за мнозинство,

...
Трябва да се стремим към създаването на конструкция за мнозинство,
Коментари Харесай

Стефан Янев: Ние нямаме против да се дава оръжие на Украйна, ако бъде заменено, защото нямаме излишно оръжие

Трябва да се стремим към основаването на структура за болшинство, което да излъчи държавно управление. Под структура провиждам болшинство от 160+ депутати. Това може да е коалиция, а може и да не е. Готов съм да работя с всяка партия по тематики, по които имаме съвпадане. Това сподели водачът на " Български напредък " Стефан Янев по NOVA.
 
По думите му първият ден от Народното събрание сякаш е бил предупреден. " Знаеше се, че няма да даде резултат, тъй като партиите влязоха в типично предизборната си изразителност. В края на първия ден предложих решение - да се обединим към една персона, която да поддържат всички 240 депутати, а вторият вид е да се получи болшинство ", съобщи той. И добави, че даже с " Възраждане " няма толкоз мощни разграничителни линии, че да няма път за консенсус.
 
Той акцентира, че в околните месеци би трябвало да се реши въпросът със правосъдната промяна. В него има прикрит залог. " Нямам срещу нищо към никоя партия. Готов съм да работя с всяка партия по тематики, по които имаме съвпадения ", сподели Янев и удостовери, че по тематиката " Съдебна промяна " имат съвпадане с " Продължаваме промяната ".
 
" Ако не се оправим със правосъдната промяна, няма да дойдат парите по Плана за възобновяване ", сподели Янев. Що се отнася до структурата от 160+ гласа, Янев изясни, че тя може да бъде коалиция, може и да не бъде. " Ако е коалиция, тя ще е в положение да излъчи кабинет. Ако не може, да гледаме бюджета за идната година и да отиваме на избори ", съобщи Янев.
 
По думите му през цялото време партията му е дала отговор, че ще отиде на диалози с всеки, който ѝ изпрати покана. " Когато седнат водачите на масата, да се води сериозен диалог, ще седна и аз. Срещата с контактната група е била проучваща позицията. Да се види има ли основа за продължение на разговора ", изясни Янев. И посочи, че поддръжката на БВ за Рашидов е продължение на правилата на партията.
 
" Ние нямаме срещу да се дава оръжие на Украйна, в случай че бъде сменено, тъй като нямаме ненужно оръжие. Виждаме, че и други мислят по този начин ", уточни той. И отхвърли да е оказвал напън за освобождението на Александър Николов като зам.-министър на енергетиката.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР