Трябва да се стремим към създаването на конструкция за мнозинство,

...
Трябва да се стремим към създаването на конструкция за мнозинство,
Коментари Харесай

Стефан Янев: Да се стремим към конструкция на мнозинство от 160+ депутати

Трябва да се стремим към основаването на структура за болшинство, което да излъчи държавно управление. Под структура провиждам болшинство от 160+ депутати. Това може да е коалиция, а може и да не е. Готов съм да работя с всяка партия по тематики, по които имаме съвпадане. Това сподели водачът на " Български напредък " Стефан Янев по Нова телевизия.

По думите му първият ден от Народното събрание сякаш е бил предупреден. " Знаеше се, че няма да даде резултат, тъй като партиите влязоха в типично предизборната си изразителност. В края на първия ден предложих решение - да се обединим към една персона, която да поддържат всички 240 депутати, а вторият вид е да се получи болшинство ", съобщи той. И добави, че даже с " Възраждане " няма толкоз мощни разграничителни линии, че да няма път за консенсус.

Той акцентира, че в околните месеци би трябвало да се реши въпросът със правосъдната промяна. В него има прикрит залог. „ Нямам срещу нищо към никоя партия. Готов съм да работя с всяка партия по тематики, по които имаме съвпадения ", сподели Янев и удостовери, че по тематиката „ Съдебна промяна " имат съвпадане с „ Продължаваме промяната ".

„ Ако не се оправим със правосъдната промяна, няма да дойдат парите по Плана за възобновяване ", сподели Янев.

Що се отнася до структурата от 160+ гласа, Янев изясни, че тя може да бъде коалиция, може и да не бъде.

„ Ако е коалиция, тя ще е в положение да излъчи кабинет. Ако не може, да гледаме бюджета за идната година и да отиваме на избори ", съобщи Янев.

По думите му през цялото време партията му е дала отговор, че ще отиде на диалози с всеки, който ѝ изпрати покана. " Когато седнат водачите на масата, да се води сериозен диалог, ще седна и аз. Срещата с контактната група е била проучваща позицията. Да се види има ли основа за продължение на разговора ", изясни Янев. И посочи, че поддръжката на БВ за Рашидов е продължение на правилата на партията.

" Ние нямаме срещу да се дава оръжие на Украйна, в случай че бъде сменено, тъй като нямаме ненужно оръжие. Виждаме, че и други мислят по този начин ", уточни той. И отхвърли да е оказвал напън за освобождението на Александър Николов като зам.-министър на енергетиката.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР