Трябва да се стремим към постигане на умерен баланс в

...
Трябва да се стремим към постигане на умерен баланс в
Коментари Харесай

Николай Маринов: България не отстоява интересите си във външната политика

Трябва да се стремим към реализиране на сдържан баланс в връзките си с великите сили, съобщи претендентът за депутат Володя Нейков

България не отстоява изцяло ползите си във външната политика. Това съобщи Николай Маринов, претендент за депутат от „ Българска социалистическа партия за България " от 24 МИР по време на онлайн полемика за целите на левицата във външната политика на България. В срещата взе присъединяване и Володя Нейков, който също е претендент за депутат от „ Българска социалистическа партия за България " от 24 МИР.

„ Ние не защитихме интереса на българските превозвачи, а можехме да го създадем до момента в който бяхме ръководители на Съвета на европейския съюз. Друг образец е прекъсването на АЕЦ „ Белена " и Южен поток ", сподели Маринов.

Той счита, че българската външна политика би трябвало да е насочена към националния интерес. „ Това значи, че ние като член на НАТО и Европейски Съюз би трябвало да играем дейна роля и да сме част от общата политика. Трябва да се опитаме да възвърнем обичайно положителните си дипломатически връзки и с доста страни от Близкия Изток. Основен приоритет да бъде възобновяване на положителните връзки с Руската федерация ", съобщи социалистът и добави, че глобите от страна на Европейски Съюз към Руския би трябвало да бъдат анулирани.

Според него българската външна политика би трябвало да се върне на новото, на което е била - на доста по-високо от настоящето.

Николай Маринов добави, че значим приоритет за Българска социалистическа партия са и българите в чужбина. „ Не единствено тези, които живеят и търсят прехранване в друга страна, само че и нашите малцинства в Молдова, Украйна и Сърбия ", съобщи той.

„ Сред целите ни е и общата външна политика на Европейския съюз. В последните няколко години България няма никакъв принос в тази посока ", съобщи Маринов.

„ Българска социалистическа партия е европейска партия и е една от мощните членки на Партията на европейските социалисти. В тази връзка левицата и България следва да играят по-активна роля в Европейски Съюз със лични начинания и независими позиции в отбрана на националните ни ползи ", съобщи от своя страна Володя Нейков, който е дълготраен посланик.

Той акцентира, че поддържа записаните в предизборната платформа оферти на левицата за анулация на глобите, наложени преди 7 година от Европейски Съюз по отношение на Русия. „ Икономическите наказания се изчерпаха и изгубиха своя смисъл. Политиката на опълчване е непродуктивна и носи единствено вреди на нашата стопанска система. Българска социалистическа партия би трябвало да поеме съответна самодейност за последователно ограничение и анулация на глобите. Декларация в тази посока към този момент започнаха френският и италианският парламент ", сподели Нейков.

„ България би трябвало да се стреми към реализиране на сдържан баланс в връзките си с великите сили ", сподели още някогашният дипломат.

Относно пандемията от КОВИД-19 Николай Маринов съобщи, че Европейската комисия е изпуснала ръководството на рецесията. „ Ваксините не бяха разпределени правомерно, тъй че във всяка държава-членка те да са в сходство с броя на популацията ", посочи той.

„ Европейска комисия не ръководи добре и финансовите и социално-икономическите проблеми, зародили от Ковид рецесията ", съобщи Маринов. Според него Европейска комисия е трябвало да излезе с общ проект за възобновяване, с общ стопански и обществен пакет, а не всяка страна поотделно да дефинира ограничения, които са противоречиви и несъответстващи.

„ Нито нашето държавно управление, нито Европейска комисия се оправиха с ръководството на рецесията на нужното равнище ", безапелационен е претендентът за депутат.

Младенов разяснява и казуса със Република Северна Македония. „ Всеки проблем има решение, стига да има предпочитание за това ", сподели той и добави, че самият той не е уверен, че Северна Македония има действително предпочитание за решение на този проблем.

„ Македонската страна се пробва да си присвоява исторически обстоятелства, събития и персони, които несъмнено са напълно български. Нашата тези и тази на историците е, че имаме обща история до 1944 година Българска социалистическа партия поддържа Северна Македония за участие в Европейски Съюз, само че не на цената на българския народен интерес ", сподели Маринов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР