Трябва да се спре със създаването на романтичен образ на

...
Трябва да се спре със създаването на романтичен образ на
Коментари Харесай

Явор Колев: Получаваме стотици сигнали за порно отмъщения в интернет

Трябва да се спре със основаването на сантиментален облик на хакерите. Те са инструмент на незаконни групировки и тоталитарни страни, а не позитивни герои, съобщи Явор Колев в студиото на „ Лице в лице”.

Снимка: btvnovinite.bg

Според началника на отдел „ Киберпрестъпност” към ГДБОП медиите романтизират хакерите, само че той не разяснява изявлението на премиера Бойко Борисов, в което обвинявания за хакерската атака против Национална агенция за приходите Кристиян Бойков бе избран като „ вълшебник”.
Ново обвиняване за шефа на " ТАД груп " Иван Тодоров направи нов опит да излезе на независимост, съдът отсрочи решението си
„ Убеден съм, че това са хората, които са направили и подтикнали хакерската атака против НАП”, съобщи Колев, имайки поради Кристиян Бойков и притежателя на „ ТАД Груп” Иван Тодоров.

Въпреки че заплатите на хората, които се борят с киберпрестъпленията не са високи, те са задоволително стимулирани, а животът им постоянно е заплашен, съобщи Колев.

Основен проблем в битката с киберпрестъпността Явор Колев вижда в сегашния Наказателен кодекс, който би трябвало да бъде изменен, с цел да може да бъде изпозлван целият инструментариум в противопоставяне на хакерите.
Национална агенция за приходите (най-накрая) ни споделя какви наши данни са изтекли За да разберете през приложението на данъчните, ще ви трябват или идентификационен код, или електронен автограф
„ Не можем да употребяваме СРС и да желаеме данни от интернет снабдители, защото за тези закононарушения се планува наказване до 5 години затвор”, означи началникът на отдел „ Киберпрестъпност” към ГДБОП.

„ Получаваме стотици сигнали за порно отмъщения”, разкри Явор Колев и означи, че е хубаво съществуването на социална непоносимост към сходен вид дейности, какъвто е случая с разпространяването на фотоси на приятелката на един кандидат-кметовете на София.

Снимка: btvnovinite.bg

Този вид киберотмъщения, при които някогашни сътрудници разгласяват интимни видеа на дами, са извънредно рискови и техните жертви стават обект на тормоз, изпадат в доста тежко положение и могат да бъдат докарани до самоубийство, съобщи Колев.
„ Порнхъб ”: Секс, неистини и обществена ангажираност Въпреки напъните си, платформата не може да избяга от проблемите на промишлеността за възрастни
Изключително значимо е да се възпитават децата на „ киберхигиена”, с цел да не се стига до сходни случаи. „ Така, както ги възпитаваме да се държат обичайно в действителния свят, би трябвало да ги научим, че и онлайн държанието им има последствия”, сподели началникът на отдел „ Киберпрестъпност” към ГДБОП.

Не би трябвало да се романтизират хакерите, счита началникът на отдел „ Киберпрестъпност” към ГДБОП

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР