Трябва да се спре изтичането на медицински кадри в чужбина.

...
Трябва да се спре изтичането на медицински кадри в чужбина.
Коментари Харесай

Доц. Медиха Хамза : Трябва да се спре изтичането на медицински кадри в чужбина

Трябва да се спре приключването на медицински фрагменти в чужбина. Един от методите да спрем това, е да се откри процедура да се подписват контракти към медицинските институции, където  студентите по медицина, откакто завършат да стартират работа. Това сподели претендентът  народен представител от СДС-Варна в обединението ГЕРБ-СДС доцент Д-р инж. Медиха Хамза пред ДНЕС+. Тя заключи усещанията си от диалозите си със студенти по медицина.  
Доц. Хамза уточни, че един от проблемите, посочени от бъдещите медици, е увеличението на квотата в медицинските университети и колежи. По-лесно налични специализации, както и начини за повишение на квалификацията посредством Еразъм + и улеснен достъп до програмата са друга част от дискутираните тематики. В тази посока увеличаванeто на вложенията за създаване на модерни обучителни центрове би подкрепило както медицинските фрагменти, по този начин и развиването на медицината у нас, настояват още студентите. 
Относно качеството на опазването на здравето в страната, тя посочи, че преквалификацията на към този момент откритите и опитни фрагменти, също е един от способите за даване на добра и задоволяваща потребностите на пациентите здравна грижа. Като допълнение към това, доцент Хамза акцентира, че наемането на " болногледачи “ също би било допълнение към устрема за по-добро обгрижване на болните. 
„ В условия на здравна рецесия, медиците са тези, които поемат най-голямата тежест към този момент две години. Освен в допълнение и задоволяващо потребностите им възнаграждение, хората в бели престилки имат потребност и от морална поддръжка от обществото. Изграждането на публично важен имидж на специалността доктор, да бъде почетен и уважаван трудът им е не по-малко значимо от другите фактори. ", приключи претендентът за народен представител. Доц. Медиха Хамза е учител в Медицинския университет –Варна. В биографията си тя има богат научен опит. Приоритетите, които е сложила пред себе си и които ще отстоява в националното заседание, са директно свързани с образованието, обществената политика и опазването на здравето, читалищата.  Доц. Хамза е под номер 106 в бюлетината за избор на народни представители, а номерът на обединението ГЕРБ-СДС Е 32. Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР