,,Трябва да се сложи край на плаващите мнозинства в 49-ото

...
,,Трябва да се сложи край на плаващите мнозинства в 49-ото
Коментари Харесай

Йордан Иванов: ИТН и „Възраждане” гласуваха по поръчка на ГЕРБ

,,Трябва да се постави завършек на плаващите болшинства в 49-ото Народно заседание. Те възпроизвеждат сенките на корупцията в България.``

Това разяснява по нова депутатът от „ Продължаваме Промяната – Демократична България” Йордан Иванов.

„ Станахме очевидци няколко пъти на това по какъв начин Има Такъв Народ и „ Възраждане”, които са на повикване на ГЕРБ, гласоподават по тяхна поръчка. Трябва да се постави завършек на това``, добави Иванов и добави, че при избора на регулатори и Висш правосъден съвет, не могат да си разрешат да не е ясно кой носи отговорност.

Според него, когато са нужни повече гласове за избор на съответни лица в надзорен орган, болшинствата би трябвало да се търсят дружно с ГЕРБ.

„ Не ГЕРБ да употребяват „ Възраждане” и Има Такъв Народ на повикване по метода, по който го направиха със Закона за медикаментите, когато заобиколиха Закона за публичните поръчки. Както и при избора на подуправител на НЗОК”, добави националният представител.

Иванов счита, че диалогът с ГЕРБ би трябвало да бъде в посока на това по какъв начин да се реализира договореност.

„ Да убедим в границите на договарянията сътрудниците от ГЕРБ за значимостта на това да изберем транспарантни регулатори. Ние с ГЕРБ би трябвало да носим отговорност”, акцентира депутатът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР