Трябва да се проследи има ли връзка между атентата срещу

...
Трябва да се проследи има ли връзка между атентата срещу
Коментари Харесай

Демерджиев: Подозирам връзка между lатентата срещу Гешев, убийството на Къро и смъртта на Ангел Христов

" Трябва да се наблюдава има ли връзка сред атентата против основния прокурор, убийството на Красимир Каменов-Къро и гибелта на Ангел Христов . Подозирам, че има такава връзка, само че не мога да споделя. Не имам вяра, че Ангел Христов е пристигнал в България, с цел да почине измежду околните си, както се разясняваше. Най-логично е да отиде в болница в Обединените арабски емирства и да се лекува, където се разясняваше, че обитава ". Това съобщи някогашният длъжностен министър Иван Демерджиев в ефира на Българска национална телевизия.

На 1 май на пътя София-Самоков избухна гърмеж до кортежа на основния прокурор Иван Гешев, а информацията за него остава нищожна и спорна. Самият Гешев го дефинира като „ атентат против него “.

На 25 май в бе погубен в Южноафриканската република Красимир Каменов-Къро, някогашен герой и търсен от българските управляващи с алена бюлетина. Заедно с него бяха убити брачната половинка му, бавачката на децата му и охранител.

В началото на юни пък Ангел Христов, по-известен като „ брат Галев “, се оказа завърнал се в България и умрял в къщата си край Дупница. От направената аутопсия стана ясно, че причина за гибелта е „ солиден инфаркт “, само че и досега информацията по какъв метод, по кое време и за какво се е върнал след дълги години търсене, е съвсем никаква.

„ Убеден съм, че Христов не е прокиснал дълго време в страната, става въпрос за няколко дни, минал е граница през Шенгенска граница най-вероятно, тествани са всички граници на летищата. Вероятно е минал през Гърция, не е мъчно човек с подправен документ за идентичност някой да влезе ", сподели пред Българска национална телевизия Иван Демерджиев.

" Разпоредих инспекция, която би трябвало да откри дали чиновници са му помогнали да излезе отвън граница. Имахме данни за подозрително излизане на негови близки в посока Турция ", сподели някогашният вътрешен министър по отношение на търсения от месец май Петър Петров-Пепи Еврото.

" Начинът, по който беше назначен и свален Гешев е доста огледален. Това в този момент не беше процедура по премахване извършена обективно и постоянно тъй че да се обезпечат правата, в това число на господин Гешев. Когато искаш да поправиш пороци в една система не можеш да ги поправиш със същите дейности, с които си ги основал. Това не е началото на промяна, а продължение на проблемите в правосъдната система. Отстраняването на Гешев беше значимо, само че методът, по който беше направено, го опорочи. Тези, които го назначиха, отстраниха Гешев. Трябва да забележим претекстовете и доказателствата. Този Висш правосъден съвет няма моралното право да избере нов основен прокурор, уповавам се повече да няма назначения, няма самостоятелност ", сподели Демерджиев за уволнението на Гешев от Висш съдебен съвет в понеделник.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР