“Трябва да се промени начинът на реакция при бедствия. Нужна

...
“Трябва да се промени начинът на реакция при бедствия. Нужна
Коментари Харесай

Румен Радев: Трябва да се промени начинът на реакция при бедствия

Трябва да се промени методът на реакция при бедствия. Нужна е по-добра съгласуваност на службите, които оказват помощ на популацията при бедствия ”, сподели президентът Румен Радев при визитата си в Мизия.

Той бе безапелационен, че би трябвало да бъде основан Национален координационен и информативен център за деяние при бедствия, повреди и произшествия. Двамата с кмета на Мизия Виолин Крушовенски са разискали всички аспекти, свързани с бедствието, което сполетя града през 2014 година
 Радев в Мизия БГНЕС

“Изводът е явен – би трябвало профилактика. Когато се прави в точния момент профилактика средствата са доста по-малко, в сравнение с тези, които се влагат при едно злополучие. Да не приказваме за човешките жертви, които нямат цена ”, сподели още президентът.

 Радев в Мизия БГНЕС
Той акцентира, че методът, по който в този момент се обезщетяване хората при бедствия е несъответстващ . И това е по този начин, тъй като помощите, които се отпускат от страната са въз основата на данъчната оценка на рухналите и потърпевши къщи, по този начин отпусканата сума за обезщетение е дребна и безусловно незадоволителна , с цел да се построи нов дом на мястото на съборения или развален от наводненията. Така за някои хора от Мизия, чиито къщи бяха съборени от наводненията, главният проблем и все още остава неуреден, счита президентът.

Президентът Румен Радев посети на място една от най-пострадалите от наводненията улица – “Трети март ”. Хората, които живеят на нея, бяха изпратили подписка до президента през декември 2017 година с молба да пристигна на място да види ситуацията.
 Радев в Мизия БГНЕС
Точно в отговор на тази покана Румен Радев през днешния ден бе в Мизия, където се срещна и беседва с хората, чиито домове бяха съборени или потънали в над 2 метра вода при наводнението през 2014 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР