Трябва да се признае, че има тотален разнобой в дясно.

...
Трябва да се признае, че има тотален разнобой в дясно.
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Има тотален разнобой в дясно



Трябва да се признае, че има цялостен разнобой в дясно. Това сподели Гроздан Караджов от Гражданския съвет на Реформаторския блок.

По мотив на декларацията на Движение „ България на жителите “, с която те оповестиха, че замразяват участието си в Реформаторския блок, Караджов разяснява: " Тази декларация е доста зле изигран очерк, зад който спри завиване на ляво. Смятам, че България на жителите завиват към президентската институция в търсене на присламчване към политическото си по-нататъшно съществуване напълно в ляво ".

Караджов посочи, че Гражданския съвет към този момент не е към Реформаторския блок: " Ние сме едни 25 души запалянковци, които не престават да имат вяра, че в дясно може да се случи нещо и че сме задължени да поставим и последните старания, тъй като, в случай че на България нещо й липсва, то е действителна дясна групировка. За да има дясна групировка обаче преди всичко би трябвало да се седне на една маса. Личните неприязни би трябвало да бъдат преодолени в името на хората, които търсят десен индивид, за който да гласоподават. На второ място на всички хора ние би трябвало да дадем явен отговор какво се случи 2017 година – по какъв начин по този начин стана, че с съвсем същия брой гласове, който събра Реформаторския блок, трите обединения се разцепиха пък толкоз тъкмо, че нито една да не влезе. Мен не ме интересува позицията на Реформаторския блок, колкото ме интересува за какво Радан Кънев и Христо Иванов позволиха да се разцепи това дясно пространство, което разчиташе на тяхното единно явяване. Ние се държим елитарно, проповядваме елитарни хрумвания и забравяме тези насъщни проблеми, с които хората се сблъскват всекидневно ".

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР