Трябва да се пристъпи по най-бързия начин към структурни и

...
Трябва да се пристъпи по най-бързия начин към структурни и
Коментари Харесай

Рашков: Трябва да се пристъпи по най-бързия начин към структурни промени в МВР

Трябва да се пристъпи по най-бързия метод към структурни и функционални промени. Това сподели министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Рашков акцентира, че с една конвенционалност структурата на ведомството е променяна във времето, само че „ времето е към този момент друго и фактически ще би трябвало да се пристъпи по най-бързия метод към структурни и функционални промени ”.

Министърът добави, че структурата е тежка, в това число звена в Министерство на вътрешните работи, които нямат полицейски функционалности. Една от структурите без полицейски функционалности е Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”. „ Това е несъмнено една извънредно потребна конструкция, която обаче персонално аз считам, че тя би трябвало да се обособи и в една независима организация, която да се занимава освен с пожарогасене и избавяне на хора и т. н. ”, уточни той.

Тук в процеса на разискване на този въпрос се натъкват на няколко мнения. Едното е тя да остане в Министерство на вътрешните работи, само че като изпълнителна организация. Другото е тя да стане независима държавна организация като се въоръжи със модерна техника. „ Моето персонално мнение е, че това е действителното бъдеще на тази основна дирекция ”, сподели Рашков.

Пред депутатите в отрасловата комисия, той уточни и различен противоречив въпрос, който също те ще решат. " Има концепция Министерство на вътрешните работи болница да излезе от структурата на Министерство на вътрешните работи и да премине в Министерството на здравеопазването " , сподели той. Тук има поддръжници на двете тези – че би трябвало да стане и че тя би трябвало да се резервира като част от Министерство на вътрешните работи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР