Трябва да се приемат мерки и в средносрочен, и дългосрочен

...
Трябва да се приемат мерки и в средносрочен, и дългосрочен
Коментари Харесай

Иванов: Прилагането на неефективни търговски мерки показа недъзите на системата

Трябва да се одобряват ограничения и в средносрочен, и дълготраен интервал. В продължение на години страната е прилагала неефективни търговски ограничения и практики. А това е посочило “недъзите в системата”. Това съобщи ръководителят на Държавната комисия по стокови тържища и борси Владимир Иванов в ефира на БТВ.

“Сега напъните са да се изкарат тези недъзи и да се набележат верните ограничения, с цел да могат да се подхващат верните действия”, добави Иванов.

“Имаме неточни практики и търговци, които вземат решение да подобрят внезапно финансовото си положение”, счита специалистът. За да се предотвратят тези непорочни практики е нужно потребителите на бъдат добре осведомени. “За задачата се построява система, която да демонстрира на потребителя цените на равнище пазарище, цена в супермаркет и цената в дребен магазин”, разясни още той.

“Това, което би трябвало да направи страната е не да се меси в ценообразуването, а да подсигурява, че всичко се случва по законоустановения ред”, безапелационен беше специалистът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР