Трябва да се преразгледат правилата за работа на Българската независима

...
Трябва да се преразгледат правилата за работа на Българската независима
Коментари Харесай

Радев: Енергетиката от години е оплетена в схеми

Трябва да се преразгледат разпоредбите за работа на Българската самостоятелна енергийна борса. Очаквам от виновните институции да влязат доста съществено в своите отговорности и да глобяват всички, които спекулират на тази борса. Това съобщи през днешния ден президентът Румен Радев пред публицисти в Пловдив. По-рано президентът откри Деветия европейски конгрес за обществено предприемачество в Международния панаир в града.

Енергетиката от години е оплетена в схеми. Либерализирането на цената на силата за бизнеса посредством Българската самостоятелна енергийна борса бе осъществено без ясни правила и механизми да пазят участниците. В момента се облагодетелстват търговците и страда бизнесът, съобщи президентът.
 Румен Радев: Неравенствата в приходите порастват и към този момент сме преди всичко в Европа по този индикатор Румен Радев: Неравенствата в приходите порастват и към този момент сме преди всичко в Европа по този индикатор
Социалното предприемачество основава условия и дава опция на уязвимите групи да се трудят пълноценно и да разпростират своя гений, та...

Румен Радев акцентира, че служебното държавно управление прави всичко допустимо цената на електрическата енергия да бъде арестувана и понижена . Разглеждат се и механизми за помощ на бизнеса, уточни президентът и поздрави служебното държавно управление за това, че за трета поредна седмица България е с най-ниската цена на електрическата енергия в Европа, дружно с Полша.

Заседналия транспортен съд

Заседналият на Камен бряг транспортен съд е картина на безхаберието в продължение на десетилетия във връзка с морското избавяне, съобщи президентът в отговор на въпрос. “Никакви процедури във връзка с морското избавяне, безусловно разкапана техника, никаква организация ”, добави той. Президентът открои основаната от Министерството на превоза организация, както и заповедта на отрасловия министър, с цел да се компенсира неналичието на нужните процедури. Благодарение на дейностите на министъра е предотвратен и рискът от разлив на гориво, който би нанесъл непоправими екологични вреди. Като съществени цели в дейностите на институциите Румен Радев дефинира недопускането на загуба на човешки живот и минимизирането на всевъзможни вреди за природата.

Атаките на ГЕРБ
 Радев още веднъж провокира Борисов да се кандидатира за президент Радев още веднъж провокира Борисов да се кандидатира за президент
Ще се преразгледат разпоредбите на българската самостоятелна енергийна борса. Очаквам КЕВР да глоби всички, които спекулират с цените....

Запитан за обвиняванията на някогашните ръководещи против Министерството на вътрешните работи за осъществена принуда в Стражица, президентът акцентира: “Всеки, който си прави сметката да продължава да купува избори, дано знае, че страната ще отреагира с цялата си мощ, с цел да приключи и да пресече един път вечно това грозно за нас като страна събитие ". Румен Радев добави, че наподобява за някои партии купеният избор се е трансформирал в рутина.

По отношение на полемиката за правосъдната промяна, президентът акцентира, че в нея имат място всички заинтригувани страни и че се работи с всички, тъй че да има ефикасна промяна в правосъдната система.

Двете значими условия за внасянето на Плана за възобновяване и резистентност в Брюксел са промяната в правораздаването във връзка с отчетността на основния прокурор и посочването на закрепена дата за прекъсване на въглищните електроцентрали. “Внасянето на Плана е наложително и то би трябвало да се направи, само че имаме потребност от сериозен спор, консенсус, с цел да се откри най-хубавото решение ”, съобщи президентът.

В отговор на журналистически въпрос за идните президентски избори, Румен Радев подсети, че някогашният министър председател Бойко Борисов нееднократно е заявявал, че ще се кандидатира навръх тези избори. “ Като човек на думата и на обещанията аз чакам да си ги съблюдава . Освен това той съвсем всеки ден подлага на критика президентската институция, упреква я в самовластие. Нека да излезе на тези избори, да ги завоюва и да внесе своите демократични полезности в президентската институция ”, съобщи още президентът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР