Трябва да се премахнат постройките и оградите, които ограничават достъпа

...
Трябва да се премахнат постройките и оградите, които ограничават достъпа
Коментари Харесай

Обещаха да премахнат оградите и постройките на Буджака, пречещи да се стигне до морето

 " Трябва да се отстранен постройките и оградите, които лимитират достъпа до морето в местността Буджака. Това сподели кметът на Созопол Тихомир Янакиев.Масивни огради и постройки  лимитират достъпа до крайбрежието, от прокуратурата разпространиха съответна фотография, а по пътеката се стигна до водата, само че доста мъчно.

" Много достъпи до морето са запушени, ще създадем проучване, на всички достъпи. Ако са леки постройки, които не изискват тежка техника, ще ги премахнем до 30 септември, когато изтича срокът за възбрана за строителството, в случай че е по-масивно, ще изчакаме 30 септември и ще предприемем дейности по-късно ",  сподели кметът на Созопол пред bTV.

Оказва се, че да се строи върху скалите е законно, локалните поданици излязоха на митинг. Те споделиха, че даже е имало сигнали за запушени пещери и че не могат да стигнат нито до нос Колокита, нито до Райския залив. Според тях също по този начин има някои охранителни компании, които го гонят и евентуално, по думите им, надвишават пълномощията си. По скалите са оставени даже  табели " Частен парцел " и " Няма излаз ". Върху скалите има още две нови постройки, а казусът съществува от 2007 година, описаха протестиращи.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР