Трябва да се поздравим с това, че имаме председател на

...
Трябва да се поздравим с това, че имаме председател на
Коментари Харесай

Йордан Терзийски: Не очаквахме председателят на НС да бъде избран с червен юмрук в лицето

Трябва да се поздравим с това, че имаме ръководител на Народно събрание и можем да преминем към значимите тематики. Но с този избор не би трябвало да замитаме проблемите. Това съобщи пред  депутатът от " Продължаваме промяната " Йордан Терзийски.

" Чрез избирането на човек, който доста ясно съобщи, че не желае да бъде ръководител и партиите, които го издигнаха, обявиха, че той действително няма да извършва тези функционалности публично, а неговите заместници ще го създадат, той ще бъде една фасада на политическата отпадналост на спечелилата партия да излъчи ръководител. Това компрометира парламентаризма и цялото Народно събрание ", сподели той.

" Продължаваме Промяната " не са очаквали кандидатурата на Вежди Рашидов да бъде издигната от Българска социалистическа партия, изясни Терзийски:

" Подозирахме, че ръководител на Народно събрание има заплаха да бъде определен със златен пръст, само че не чакахме той да бъде определен с червен пестник в лицето на парламентаризма. Очаквахме някоя партия да не влезе в зала или да гласоподава по избран метод ".

По думите му Политическа партия са предложили открити договаряния, с цел да може да се види обществено по какъв начин се стига до едно решение.

" Не знаем какво стои зад тази коалиция - дали това е хартиената бюлетина, дали е държавно управление, дали е бюджетът или нещо друго ".

Терзийски не има вяра, че партньорството с " Демократична България " е нарушено, като съобщи, че са имали подготвеност да поддържат и техен претендент, както са подкрепили Кристиан Вигенин. Заяви, че Политическа партия биха могли да си сътрудничат с Българска социалистическа партия и в бъдеще, в случай че социалистите не се коалират с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

На въпрос с кои партии биха разговаряли Политическа партия в случай че се стигне до втори мандат, депутатът отговори:

" Категорично сме декларирали, че с ГЕРБ и Движение за права и свободи няма по какъв начин да управляваме и няма да преговаряме. Всичко друго е въпрос на политики, ние сме дали 16 доста ясни политики, които ще пазиме в Народно събрание. Предстои приемане на бюджет, дано забележим по какъв начин ще се нареждат тези партии ".

Терзийски разяснява, че " Български напредък " занапред би трябвало да се дефинират като политически индивид, защото при избора на ръководител са дали своят вот с " въздържал се ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР