Трябва да се положат сериозни усилия за приемането ни в

...
Трябва да се положат сериозни усилия за приемането ни в
Коментари Харесай

Хампарцумян: Най-лошото е да сме разкрачени между Европа и бившия СССР

Трябва да се положат съществени старания за приемането ни в Шенген и еврозоната, с цел да не седим „ разкрачени сред някогашния Съюз на съветските социалистически републики и Европа “. Това съобщи в ефира на банкерът Левон Хампарцумян. 

„ Българската стопанска система работи сносно. Де факто Асен Василев прави бюджета въз основата на историческата ретроспекция на представянето на стопанската система и проектира прогнозите за една година напред. В същото време българският бюджет е задоволително генеричен – той е много простоват и разрешава еластичност в ръководството, което е нещо доста хубаво “, изясни той.

Банкерът е на мнение, че заплатите гонят инфлацията с известно забавяне, само че не я надвишават. „ В обществената сфера заплатите порастват, само че компенсират отчасти инфлацията, което е едно рационално ръководство. Инфлацията се дължи на това, че имаме повече пари в сравнение с артикули и услуги. Балансирането допуска или да се създават повече артикули и да се оферират повече услуги, или да има по-ниски месечни хонорари “, добави Хампарцумян.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР