Трябва да се подобри ВиК системата, за да се спре

...
Трябва да се подобри ВиК системата, за да се спре
Коментари Харесай

От ИТН искат по-добро управление на ВиК сектора

Трябва да се усъвършенства ВиК системата, с цел да се спре загубата на вода. Това е един от целите за " ИТН " в бранш " Екология ", показан по време на съдружните диалози с " Продължаваме Промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България ". В България има неприятно ръководство на положението на водите. От Има Такъв Народ акцентираха, че по оперативните стратегии има ниско асимилиране на средства във ВиК бранша.

Друг акцент е предприемане на незабавни ограничения за мониторинг на качеството за въздуха. Трябва да се вкарат незабавни регулаторни ограничения и тласъци за превоза и енергетиката във връзка със замърсяването, смятат от партията на Слави Трифонов. Електрификацията на публичния превоз също е значим приоритет. Поетапната подмяна на остарели печки и облекчени процедури за инсталиране на самостоятелни ВЕИ-та са другите ограничения, препоръчани от Има Такъв Народ. Експертът от партията Силвия Бакърджиева подсети, че има наказателни процедури против страната ни за качеството на въздуха.

По тематиката за ръководството на отпадъците от групировката са " за " рекултивация на към този момент съществуващи или несъответстващи със законодателството депа. А методиката за такса боклук би трябвало да е на правилото " замърсителят заплаща ".

Темата за климата е неглижирана в България, акцентира Бакърджиева. По думите ѝ България мъчно може да извърши условието по Зелената сделка за понижаване на нездравословните излъчвания с 55 на 100 до 2030 година От Има Такъв Народ поддържат концепцията за вицепремиер по климатичните промени. Те чакат да има и съвет за климата, в който да вземат участие политици и специалисти. Партията предлага приходите от продажби на квоти за излъчвания на парникови газове да остават в Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околна среда и да се употребяват напълно за ограничения за климата. Политиците предложиха цялостна проверка на ръководството на оперативните стратегии в бранш " Екология ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР