Трябва да се отстранят дефицитите на прозрачност не само в

...
Трябва да се отстранят дефицитите на прозрачност не само в
Коментари Харесай

Дариткова: Трябва да има прозрачност и в президентството

Трябва да се отстранят дефицитите на бистрота освен в държавно управление и Народното събрание, само че и в самата президентска институция. Това сподели водачът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова от парламентарната естрада, откакто по-рано президентът Румен Радев се обърна към народа и народните представители от трибуната.

" Не знам дали е правилно да се обърна към президента, който преди малко ни напусна. За нас беше знаметално, че в осмата сесия на 44-ото Народно заседание бяхме почетени от наличието на президентската институция. Смятаме, че това можеше да бъде добър знак за разговор сред институциите в България и за едно начало на одобряване на техния престиж. В тази зала ние се кълнем да съблюдаваме законите и Конституцията на страната. В нея е написано, че всеки депутат съставлява освен своите гласоподаватели, а всички български жители. В същата тази Конституция в член 92 е написано, че президентът е въплъщение на единството на нацията. За страдание ние през днешния ден още веднъж видяхме обрисуване на разграничителни линии. Разделителни линии сред тези, които са издигнали президента и изявления в интерес на избрани политически сили. Ние сме подготвени на разговор и постоянно сме го заявявали, само че той би трябвало да стартира с почтено и честно отношение ", съобщи Дариткова.

" Трябва да се отстранят дефицитите на бистрота освен в държавно управление и Народното събрание, само че и в самата президентска институция. И там имаме доста образци на непрозрачно осъществяване на функционалностите на президента. Ние постоянно сме считали, че президентството би следвало да се запознае с програмата за съдружно ръководство на това държавно управление, която е обществена и която ние прецизно следваме и изпълняваме. Съжалявам, че през днешния ден установихме,че няма такова знание. Разчитам, че ще осведомяваме по подобаващ ред президентството за това кои от целите ни са осъществени към този момент и кои предстоят да бъдат изпълнени в идващите две години ", продължи тя. Но акцентира, че приема огромна част от проблемите, изтъкнати от президента.

„ Все отново президентството има още две години. Разчитам на политическия опит на госпожа Йотова, с цел да може да се намерят тези рационални решения, които да оказват помощ на този президент да остане в историята на президентската институция не като президентът, който е бил най-негативен, който е отправял най-вече закани за публичния мир, като президента, който е девалвирал институцията несъгласие, а като президент въплъщение на единството на нация ", сподели още тя. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР