Трябва да се осигури свързаност на туристите от местата за

...
Трябва да се осигури свързаност на туристите от местата за
Коментари Харесай

Марияна Николова иска свързаност от хотелите към забележителностите в Пловдивско

Трябва да се обезпечи съгласуваност на туристите от местата за настаняване към културно-историческите забележителности в района , с цел да се съчетават продуктите и по този метод да се подтиква стопанската система.

Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на работната си среща в Хисаря с представители на локалната власт в Област Пловдив. В полемиката участваха госпожа Ирена Георгиева, зам.-министър на туризма, госпожа Дани Каназирева, регионален шеф на Пловдив, господин Пламен Панов, зам.-кмет по " Култура, археология и туризъм " на Пловдив и госпожа Пенка Ганева, кмет на община Хисаря.

Министър Николова акцентира, че Хисаря предлага разнообразни форми на туризъм, като балнео, конгресен, еко- и пешеходен, селски и ловджийски, а благосъстоянието на минерални извори способства за развиването на СПА услугите в района.

Тя цитира данни от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), съгласно които общо над 61 хиляди туристи са пренощували в местата за настаняване в община Хисаря от началото на 2020 година до 22 август. Основната част от тях над 60 хиляди са били български жители.

От началото на година в местата за настаняване в общината са пренощували над 240 съветски туристи, близо 100 немски туристи, близо 80 украински туристи и над 70 турски туристи.

Данните за област Пловдив демонстрират, че от 1 януари до 22 август в местата за настаняване в региона са пренощували над 184 хиляди туристи, от които над 162 хиляди са българите.

Според регионалният шеф Дани Каназирева туристите са извънредно чувствителни към тематиката COVID-19, като добави, че регионалният спешен щаб работи интензивно, с цел да се подсигурява спокойствието в района. " В последните две седмици виждаме спад в позитивните проби ", разясни тя.

Кметът на Хисаря съобщи, че общината е наранена от пандемията много съществено, само че към този момент стартира да се усеща излизане от рецесията. Хотелите в града са цялостни и се надявам това да продължи и отсега нататък, разяснява тя.

По време на срещата вицепремиерът разиска с представителите на локалната власт рекламирането на другите забележителности, места за настаняване и бъдещи начинания в региона на туризма. Министърът подкани присъстващите да се включат с видеоклипове на малко познатите забележителности в област Пловдив, които по-късно да бъдат разпространявани в обществените мрежи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР