Трябва да се обсъдят възможностите за деескалация Украйна призова за

...
Трябва да се обсъдят възможностите за деескалация Украйна призова за
Коментари Харесай

Украйна поиска среща с Русия в следващите 48 часа

Трябва да се обсъдят опциите за деескалация
Украйна прикани за среща с Русия и други членове на основната европейска група за сигурност поради ескалиращото напрежение по нейната граница.

Външният министър Дмитро Кулеба сподели, че Русия е пренебрегнала формалните претенции да изясни скупчването на войски, написа Би Би Си. Той сподели, че настояването за среща е в границите на идващите 48 часа, с цел да може да се даде изясненост за съветските планове и да се разиска деескалация.

Русия отхвърля всевъзможни проекти за навлизане в Украйна макар скупчването на към 100 000 бойци по границата им. Някои западни страни предизвестиха, че Москва се готви за военни дейности, като Съединени американски щати оповестиха, че Москва може да стартира „ въздушни бомбардировки “ когато и да е. Много страни приканиха своите жители да изоставен Украйна, а някои изтеглиха чиновниците от посолствата си. 

CBS News заяви, че Съединени американски щати се готвят да изтеглят дипломатите си от Киев в границите на идващите 48 часа.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че нямало доказателства, че Русия готви инвазия. Снощи той беседва съвсем час с американския си сътрудник Джо Байдън. Белият дом е дал поддръжката си на Киев, а двамата водачи са се съгласили, че е по-добре да се търси дипломатическо решение.

Днес в Киев идва канцлерът на Германия Олаф Шолц. Заедно с президента Зеленски ще търсят разновидности за излизане от комплицираната обстановка по руско-украинската граница. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР