Трябва да се научим да живеем с Covid, защото той

...
Трябва да се научим да живеем с Covid, защото той
Коментари Харесай

Д-р Мирослав Спасов: Трябва да се научим да живеем с Covid, защото той е тук


" Трябва да се научим да живеем с Covid, тъй като той е тук ". Това съобщи в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт "  д-р Мирослав Спасов, педиатър и персонален доктор:
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31189
" Аз ще продължа да изисквам в кабинета ми да се влиза с вярно сложена маска, тъй като си циркулират всички останали респираторни вируси, не единствено Covid. Това е една защитна мярка от заразяване както на здравния личен състав, който ви преглежда, по този начин и на вас самите. От друга страна не можем да задължим хората, тъй че почтено казано с този пожелателен характер очакваме да има и конфликтни обстановки в кабинетите, защото голата истина е, че макар изключителната противоепидемична обстановка и наложените ограничения, те не се съблюдаваха у нас ".

" До предходната седмица в моята процедура имаше наклонност за понижаване, но от понеделник към днешна дата имам към 60 ново диагностицирани пациенти, което по никакъв начин не е малко ", добави още доктор Спасов.

Във връзка с препоръчаните промени по отношение на работата на персоналните лекари доктор Спасов разяснява:

" Ние не сме афектирани. Ние не се тормозим за нашето бъдеще, тъй като за всеки един доктор постоянно ще има работа. Проблемът е, че здравна промяна се организира от 1998 година, не е от в този момент. Това, което ни наскърбява, е, че хора, които оферират хрумвания, би следвало да познават по какъв начин работи системата, би следвало да приказват с верните термини, а не да хвърлят просто едни хрумвания в бъдещето ".

" По време на рецесия промяната с персоналните лекари по-скоро е рискова, тъй като едно такова деяние ангажира не дребна част от представителите на здравното съсловие, а точно общопрактикуващите лекари, които са свързани с всички български жители ". Това сподели пред БНР здравният икономист Аркади Шарков:

" Всякакъв вид сходни дейности първо следва да се обсъдят с гилдията и след това чак на база на тези договаряния да се премине към деяние, което е в задатък. Може да следим и представителя на общопрактикуващите лекари до какъв резултат ще докара, тъй като това не е един глас, сигурен съм, че сходен вид гласове на съпротива против сходен вид решения ще се чуят и би трябвало да бъде направено едно общо и по-голямо изследване измежду мнението на общопрактикуващите лекари ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР