Трябва да се направи всичко възможно военната професия да бъде

...
Трябва да се направи всичко възможно военната професия да бъде
Коментари Харесай

Над 5500 души не достигали за българската армия


" Трябва да се направи всичко допустимо военната специалност да бъде по-престижна и по-привлекателна ", уточни Каракачанов и означи, че едно от наложителните условия е увеличението на заплатите на военнослужещите. " В тази връзка се чака през тази година заплатите в бранша да бъдат увеличени с още 10 % ", сподели той. 

" Миналата година са отпуснати 28 милиона лв. за ремонт на сградния фонд на военните учебни заведения ", напомни министърът. Той уточни, че е показал пред финансовото министерство визията си за нужните средства за рационализация и поддръжка на съществуващата бойна техника при образуването на бюджета за идната година. 

Каракачанов разяснява, че продължава работата по въвеждането на доброволната военна работа и изрази вяра, че до края на мандата, тя ще бъде въведена. 

" Много младежи, приключили приблизително обучение, влизат във военните учебни заведения, само че се оказва, че упованията им са били разнообразни и отпадат. Средно по 12-13 индивида напущат преди да положат клетва, по-късно има още един отлив и след края на първия учебен срок нещата се откриват ", сподели министърът. Според него, по тази причина е належащо да се възвърне пълноценното военно образование в учебно заведение, с цел да знаят младежите какво да чакат по-късно, в случай че решат да продължат в редиците на Българската войска. 

Красимир Каракачанов поздрави първокурсниците от 145-ия випуск на Националния боен университет " Васил Левски " във Велико Търново. Военна клетва поставиха 155 курсанти.

В словото си началникът на военното учебно заведение бригаден военачалник Пламен Богданов прикани курсантите да не не помнят, че са един от стълбовете и гарантите на държавността. 

В Националния боен университет денят беше отворен за посетители и възпитаници, които разгледаха въоръжението и техниката на висшето образователно заведение.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР