Трябва да се направи стегнат антикорупционен орган с ясни цели,

...
Трябва да се направи стегнат антикорупционен орган с ясни цели,
Коментари Харесай

Служебният кабинет готви нов закон за КПКОНПИ

Трябва да се направи стегнат антикорупционен орган с ясни цели, с ясни отговорности и самостоятелен от политиката, съобщи правосъдният министър Крум Зарков

 

 Удачно би било да се върнем към концепцията, в която разнообразни органи да назначават разнообразни членове за КПКОНПИ в идния нов законопроект, който готви служебното държавно управление.

Защо не да има представител и президентството. Всички оферти се изследват, с цел да се внесе закон, който да проработи и да не се трансформира в следващата бухалка на политическата власт.

 
Това съобщи правосъдният министър Крум Зарков пред Българска национална телевизия.

По думите му би трябвало да се направи стегнат антикорупционен орган с ясни цели, с ясни отговорности и самостоятелен от политиката.

Паралелна прокуратура не може да бъде направена даже и да се желае, уточни Зарков и добави, че високите етажи по властта се проверяват мъчно за корупция, тъй като въздействат върху органите, които ги проверяват.

Закриването на спецправосъдието беше верен ход. Този ход самичък по себе си обаче няма да реши проблемите и занапред има какво да се направи във връзка с корупцията по високите етажи на властта, означи Зарков.

 
Каквото и да е болшинството в идващия парламент, то ще продължи да търси механизми за надзор над основния прокурор Иван Гешев, сигурен е правосъдният министър. Мандатът на Висш съдебен съвет завършва на 2 октомври, има определени членове от професионалната квота и в идващите седмици обстановката ще се обяснява.

Крум Зарков се надява новото Народно заседание да прояви схващане и един от първите въпроси, с които да се занимае е точно Висш съдебен съвет.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР