Трябва да се направи референдум, ако се тръгва към цялостна

...
Трябва да се направи референдум, ако се тръгва към цялостна
Коментари Харесай

Д-р Миндов: Отмяната на избора на личен лекар трябва да се реши с референдум |

Трябва да се направи референдум, в случай че се потегля към цялостна промяна на системата на персоналните лекари. Това сподели пред БНР доктор Георги Миндов, ръководител на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари.

Националното съдружие на общопрактикуващите лекари не приема концепциите за промяна, които предложиха преди дни от „ Продължаваме промяната “.

Предлаганите хрумвания включват „ отвързването “ на пациента от уговорката да посещава тъкмо избран общопрактикуващ доктор и освобождението му въпреки това да употребява услугите на разнообразни експерти по обща медицина. Това да стане след внедряването на цялостното електронно пациентско досие, което изготвят точно персоналните лекари.

Рискува се да се затвори достъпът до първична помощ, вместо да се разшири, добави доктор Миндов в предаването Хоризонт до обед.

Според него измененията не фиксират същинските съществени проблеми в първичната здравна помощ.

Има риск пациентите да стартират да се лутат по кабинетите и да губят скъпо време за лекуването си. Ще се унищожи в това време връзката доктор - пациент и построеното посред им доверие.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР