Трябва да се направи кризисен щаб и то по най-бързия

...
Трябва да се направи кризисен щаб и то по най-бързия
Коментари Харесай

Вицеадмирал Манушев за Vera Su: Трябва по най-бързия начин да се направи кризисен щаб

Трябва да се направи спешен щаб и то по най-бързия метод. Това сподели вицеадмирал о.р Пламен Манушев, представен о БГНЕС. Той през днешния ден е посетил региона, където заседна корабът Vera Su.
Той изясни, че става въпрос за избавяне на имущество и без единодушие на притежателя или на капитана не може да се намеси някой да го избавя. „ Тъй като нищо не прави притежателят, съгласно мен би трябвало незабавно да му се сложи безапелационен период, в случай че не страната да се намеси със средствата, които има и опциите час по-скоро този транспортен съд да бъде снет от камъните, да се вдигне и да се отбуксира, с цел да не стане в действителност екологична злополука там, и от товара, който носи – 3000 тона тор, а също по този начин и от горивото, което има на борда, маслата в моторите “, сподели Пламен Манушев.

По думите му към този момент времето е удобно, само че утежни ли се внезапно, а това се чака след 2-3 дни, тогава корабът несъмнено ще се разбие и ще се разцепи.

„ Трябва да се направи спешен щаб и то по най-бързия метод, в който да има хора над „ Морска администрация “, над министерствата, и да може да се координира активността им. Там е работа освен на Министерство на превоза, а е и работа на Министерство на екологията, в това число и Министерство на външните работи, защото има непозната страна е намесена. Някой би трябвало да координира тези дейности “, сподели адмиралът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР