Трябва да се направи компромис в част от преговорите с

...
Трябва да се направи компромис в част от преговорите с
Коментари Харесай

Петков: Компромис с РСМ, за да има икономически подем на Балканите

Трябва да се направи компромис в част от договарянията с Република Северна Македония, с цел да има стопански напредък на Балканите. На Балканите не би трябвало да се мисли чисто националистически, тъй като в случай че се работи дружно, и в положителни връзки, бихме могли да реализираме крайната си цел за добросъседство. Това сподели министър председателят Кирил Петков в ефира на Дарик радио.

Според министър председателят в досегашните договаряния непрекъснато се е наблягало на проблемите. В изразителност на политиците по никакъв метод не се е говорило за добросъседство. За него, когато се обръща внимание единствено и само на проблемите - това не би довело до нищо положително, а единствено до утежняване на връзките.
ББР дава 20 млн. лв. за подкрепяне на розопреработвателите
Българската банка за развиване (ББР) започва Програма „ Подкрепа за розопреработване “ с преференциални условия за спасяванет...
Прочети повече
Петков е на мнението, че проблемите са проблеми, само че не би трябвало те да са в основата на междусъседския разговор. Когато се види, че страните имат обща цел, то съответните проблеми по-лесно могат да се решат градивно, твърди Петков. Също по този начин споделя мнението, че би трябвало да си знаем историята, а те това, което вършат е смяна в разговора, тъй като на по-късен стадий казусът би бил станал нерешим. Затова компромисът би направил по този начин да има културен продан, смяна в образователната стратегия, какти и в езика на омразата сред РСМ и България. 

Относно спора НАТО - Русия, министър председателят е на мнението, че Европейски Съюз би трябвало да има личен потенциал, с цел да направи самостоятелни решения с самостоятелния потенциал и запас. България е суверенна страна и с предприятия си метод не демонстрира, че сме второкласен съдружник, а водачи, съобщи още министър председателят.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР