Трябва да се намери начин земният път Крета-Ребърково да бъде

...
Трябва да се намери начин земният път Крета-Ребърково да бъде
Коментари Харесай

Иван Аспарухов настоя за асфалтиране на пътя Крета-Ребърково

Трябва да се откри метод земният път Крета-Ребърково да бъде асфалтиран, преди още веднъж първокласният Ботевград-Мездра да бъде затворен за идващия стадий от разширението му, сподели кметът на Мездра Иван Аспарухов.
Земният път се употребява за главен обход от леки коли, до момента в който тече строителството и по него на денонощие минават приблизително сред шест и осем хиляди автомобила, съгласно информация от Община Мездра.
Кметът изясни, че няма потребност пътят да минава през процедура за промяна на категорията му, защото това ще отнеме месеци. Вариантът е да се дефинира като сервизен на Е-79, с цел да има право Агенция „ Пътна инфраструктура “ да се заеме с асфалтирането му.
„ Трябва да се откри изрично решение, с цел да се обезпечи успокоение на строителя. Аз съм уверен, че всички тези доста тежки строителни работи, които предстоят, е допустимо да се изпълнят за три-четири месеца, в случай че е в летния сезон, и до зимата да имаме целия този сектор Ботевград-Мездра пуснат “, съобщи Аспарухов. По думите е нужна доста добра организация, подпомагане и най-много успокоение за строителите - да се съблюдават избраните обходни направления и да не се позволява изключително прекосяване на транспортни средства.
Кметът изрази вяра, че макар компликациите, пътят Крета – Ребърково ще бъде асфалтиран до идващото затваряне на сектора Мездра – Ботевград. Съгласно заповедите на АПИ това би трябвало да стане в края на май./БТА
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР