Трябва да се намери баланс в естественото желание на хората

...
Трябва да се намери баланс в естественото желание на хората
Коментари Харесай

Проф. Мутафчийски: Тревожна е тенденцията за бъдещето, рационалният страх може да ни предпази

" Трябва да се откри баланс в естественото предпочитание на хората да живеят обикновено живота си и и да бъдат предпазени. Като медици сме длъжни да излагаме цялата истина пред българските жители и да активираме рационалните им разсъждения по този въпрос, в това число и рационалния боязън. Рационалният боязън може да ни защищити умишлено да не се излагаме на обстановки, които биха ни заплашили “. Това сподели пред БНР, ръководител на Националния действен щаб и шеф на ВМА.
По думите му специалистите у нас са разтревожени от протичащото се в Европа поради английския вариант на вируса. " Тревожна е наклонността за бъдещето. Редуването на намаляване и на стягане на ограниченията, или така наречен " скачащите локдауни “, дава глътка въздух на всички хора, тъй като напрежението се нагнетява при по-продължителни интервали “, сподели още той. Проф. Мутафчийски добави, че сега се работи по обезпечаване на по-големи мощности, които да могат да вършат секвенация на по-големи количества проби. Според Европейската комисия страните членки би трябвало да вършат секвениране на сред 5-10% от взетите проби.
 Ген. Мутафчийски: Налучкахме точните ограничения, отварянето на фитнесите е рисково Ген. Мутафчийски: Налучкахме точните ограничения, отварянето на фитнесите е рисково
" Дори несмъртоносни болести, когато доведат до преизтощаване на здравната система стават евентуално смъртоносни, защото има о...
" Фирмите-производители се оказва, че не са толкоз правилни, с цел да може да се възнамерява коя страна какви количества ваксини ще получи. На 7 февруари чакаме 48 000 дози, на 14 февруари - 75 000 и до края на месеца чакаме 139 000 дози от AstraZeneca. Днес се чакат от Moderna 3600 дози, а в понеделник - 17 550 дози от Pfizer. Предстои подписване на контракт и със седма компания. До края на годината би трябвало да имаме 18 млн. дози “, заяви ръководителят на НОЩ.
За успеваемостта на имунизацията на AstraZeneca при по-възрастните пациенти проф. Мутафчийски посочи, че в рекомендацията на компанията е записано с нея да не се имунизират пациенти над 55 години, тъй като тази възрастова група не е била включена в пробния развой. Той акцентира, че имунизационният календар в нашата страна е уравновесен и разясни, че следва неговата актуализация за включване в предпочитаните групи на бъдещи членове на изборни комисии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР