Трябва да се наложи таван на цените на основните хранителни

...
Трябва да се наложи таван на цените на основните хранителни
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Таван на цените ще спаси много семейства

" Трябва да се наложи таван на цените на главните хранителни артикули, по този начин както се прави в доста европейски страни. Нека не се приказва, че не може да се случи. По същия метод се твърдеше, че не може да наложим мораториум върху електричеството. Благодарение на Българска социалистическа партия той беше натрапен, само че какъв брой души щяха да съумеят да си платят електричеството през годината? ", съобщи лидерът на листата на Българска социалистическа партия във Варна и Тръговище Борислав Гуцанов в тв изявление. 
Въпросът с цените опира до налагането на действителни ограничения, с цел да могат хората да си купят умерено от магазина продуктите, които са им нужни, разясни той.
Гуцанов напомни триумфите на левицата по време на последните няколко тежки Народни събрания, измежду които са безвъзмездни детски градини, безплатните учебници за учениците до 12-ти клас, повишение на пенсиите и на надбавките от 80 на 200 лева, повишение на майчинските. 
" По времето на нашето ръководство и с наш министър на стопанската система, за първи път бяхме преди всичко по нещо позитивно - преди всичко в Европа по развиване на стопанската система. Българска социалистическа партия сме потвърдили, че можем ", напомни Гуцанов.
" В Българска социалистическа партия постоянно сме казвали, че ще бъдем диалогични и дипломатични, с цел да се стигне до постоянно ръководство на страната. Но с кого и по какъв начин ще влизаме в съюз, ще го решаваме с вътрешнопартийно допитване, откакто излязат резултатите. За следващ път ще потвърдим, че сме най-дипломатичните в политическото пространство ", акцентира Гуцанов.
" За нас от Българска социалистическа партия е значимо, да запазим въглищната енергетика. Да не стане по този начин, че с условието за 30%  нездравословни излъчвания за Топлоелектрическа централа да отговорим на условията на Европейска комисия, само че да закрием топлоцентралите. Става дума за близо 10 милиарда лева, които България ще загуби в региона на енергетиката. Това е близо 7% от Брутният вътрешен продукт на страната. Трябва да се запазят тецовете, да се запазят работните места, да се запази и да се развива българската енергетика. Прокуратурата би трябвало да ревизира и в случай че има нарушавания, да се вземат всички ограничения против тях ", прикани Гуцанов. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР