Трябва да се купи такава техника, която да съответства на

...
Трябва да се купи такава техника, която да съответства на
Коментари Харесай

Техника според нуждите на армията ни иска Захариева

Трябва да се купи такава техника, която да подхожда на потребностите на българските въоръжени сили. Това съобщи вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева след срещата си със заместник-държавния секретар на Съединени американски щати Джон Съливан в Министерски съвет.

Тя посочи, че по никакъв метод не желае да въздейства на експертната комисия, само че счита, че би трябвало да се избере този изтребител, който най-добре може да отбрани българския интерес и да увеличи качествата на България в НАТО. Захариева удостовери, че офертата за Съединени американски щати за нов аероплан е била усъвършенствана през днешния ден.

Съливан от своя страна дефинира офертата за закупуването на изтребителя като атрактивна и съобщи, че F-16 е съчетаем с НАТО и добави, че решението е на българското държавно управление.

Една от тематиките на диалозите със Съливан е било точно съдействието сред двете страни във връзка с защитата, в това число и огромния брой български военнослужещи, които са специализирали в Съединени американски щати. Доброто партньорство във връзка с защитата е било значима тематика от диалога.

Външният министър прикани да се модернизират българските въоръжени сили, тъй че да нашата въоръжени сили да бъдат сигурни.

Захариева изясни, че по време на срещата със заместник-държавния секретар на Съединени американски щати са разискали и други значими въпроси от двустранните въпроси сред България и Съединени американски щати.

Сред тематиките на диалози са били комерсиалните връзки, договарянията по подписването на обществена конвенция, както и европейската и евроатланческата вероятност на страните от Западните Балкани, енергийната сигурност.
Вицепремиерът изрази удовлетворение, че България и Съединени американски щати имат общи демократични полезности и общи терзания за някой от обстановките, които се случват към на нас и наоколо до нас. Захариева изрази вяра, че България ще бъде равно третирана с другите европейски страни в процеса на отпадането на визите.

Докато течеше брифинга на министър Захариева и заместник-държавния секретар на Съединени американски щати Джон Съливан се разбра, че и шведското държавно управление усъвършенства офертата си за закупуване на Gripen. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР