Трябва да се извърши проверка в нашите митници заради катастрофиралия ...

Трябва да се извърши проверка в нашите митници заради катастрофиралия

Проф. Румен Миланов: Трябва да се извърши проверка в нашите митници заради катастрофиралия автобус

Трябва да се извърши инспекция в нашите митници поради авариралия македонски рейс на Автомагистрала " Струма ". Това съобщи някогашният началник на Жандармерията, НСБОП и НСО ген. проф. Румен Миланов пред.

По-рано стана ясно, че Скопие уволнява двама митничари, които са пуснали рейсът без нужните документи.

" Нашата митница не може да откри македонския пропуск, тъй като не сме в една осведомителна система, само че всеки рейс влизащ от страна отвън Европейски съюз наложително се ревизира ", означи Миланов.

Според него би трябвало да се види наистина ли рейсът е бил тестван и какво е регистрирано в резултат на инспекцията.

Що се отнася до мистерията за изчезналия евентуален осми пасажер, оживял от злополуката, Миланов означи, че " показанията на очевидците може да не са точни, хората в това положение не постоянно правят оценка действителната конюнктура ".

" Ако го няма измежду оживелите и починалите, уповавам се, че е жив и здрав ", сподели някогашният началник на НСБОП.

" Не мисля, че би трябвало да се работи по версията тероризъм. Ако е имало взривно устройство, рейсът щеше да бъде раздран ", съобщи Миланов.

Според него най-евентуалната причина за трагичния случай е шофьорска неточност, съдейки и по дългия му експеримент в тази сфера.

Македонските управляващи би трябвало да проверят, в случай че още не са ги създали, другите три рейса и да видят какво а пренасяли. " Това са хора от една и съща среда, близки, нормално купуват едни и същи неща ", сподели Миланов.

Той няма пояснение за бързото възпламеняване на огъня, по тази причина би трябвало да се изчакат експертизите.

Източник: trud.bg