„Трябва да се извърши проверка в нашите митници“ заради катастрофиралия ...

„Трябва да се извърши проверка в нашите митници“ заради катастрофиралия

Ген. Румен Миланов: Трябва да има проверка в нашите митници заради катастрофиралия автобус

„ Трябва да се извърши инспекция в нашите митници “ поради авариралия македонски рейс на Автомагистрала „ Струма “, съобщи някогашния началник на „ Жандармерията, НСБОП и НСО ген. проф. Румен Миланов в bTV Новините.

По-рано стана ясно, че Скопие уволнява двама митничари, които са пуснали рейсът без нужните документи.

Нашата митница не може да откри македонския пропуск, тъй като не сме в една осведомителна система, само че всеки рейс влизащ от страна отвън Европейски съюз наложително се ревизира, означи Миланов.

Според него би трябвало да се види наистина ли рейсът е бил тестван и какво е регистрирано в резултат на инспекцията.

Що се отнася до мистерията за изчезналия евентуален осми пасажер, оживял от злополуката, Миланов означи, че „ показанията на очевидците може да не са точни, хората в това положение не постоянно правят оценка действителната конюнктура “.

„ Ако го няма измежду оживелите и починалите, уповавам се, че е жив и здрав “, сподели някогашният началник на НСБОП.

„ Не мисля, че би трябвало да се работи по версията тероризъм. Ако е имало взривно устройство, рейсът щеше да бъде раздран “, съобщи Миланов.

Според него най-евентуалната причина за трагичния случай е шофьорска неточност, съдейки и по дългия му експеримент в тази сфера.

Македонските управляващи би трябвало да проверят, в случай че още не са ги създали, другите три рейса и да видят какво а пренасяли. „ Това са хора от една и съща среда, близки, нормално купуват едни и същи неща “, сподели Миланов.

Той няма пояснение за бързото възпламеняване на огъня, по тази причина би трябвало да се изчакат експертизите.

Вижте целия диалог във видеото.

Раната „ Струма “: Семейство изгуби осем деца и майките им в злополуката Специално: Свидетелски роман на медиците, отзовали се след злополуката на „ Струма “ Разследването: Човешка неточност е водеща версия за злополука на Автомагистрала " Струма " (ОБЗОР) Раната „ Струма “: 70-годишен мъж изгуби снаха си и внука си, синът му съумява да се избави Арестуваха мъж поради мнения във „ Facebook “ за покрусата край Боснек Следовател: Предната врата е изхвърчала, само че пламъците не са разрешили от там да излязат хората Според оживял: Спасените от покрусата край Боснек са осем, а не седем Сарафов за Автомагистрала „ Струма “: Не е имало туби с гориво в рейса, нито гърмеж. Намерените тела са 44 " Пирогов ": Пострадалите, които бяха в реанимация, са преместени в Клиниката по изгаряния Кметът на Перник: Участъкът на злополуката е доста тежък

Източник: btvnovinite.bg