Трябва да се издигне важността на инвестициите в наука, изследвания

...
Трябва да се издигне важността на инвестициите в наука, изследвания
Коментари Харесай

Българският еврокомисар: Трябва да се издигне важността на инвестициите в наука, изследвания и иновации като стратегически за Европа

Трябва да се издигне значимостта на вложенията в просвета, проучвания и нововъведения като стратегически цели за Европа. Това сподели комисарят по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта в Европейската комисия по време на деветнадесетия Национален иновационен конгрес " Иновации и резистентен напредък ", който се организира през днешния ден в София.

По думите ѝ българското присъединяване в стратегия " Хоризонт – Европа " досега е привлякло над 94 млн. евро, което към този момент надвиша вложените средства в предходната стратегия " Хоризонт 2020 ". Освен това, общият брой за участията в програмата за разширение се е разширил съвсем двойно спрямо " Хоризонт 2020 ".

" Изключително съм щастлива да видя и два български района, които обявиха интерес за присъединяване в районните иновационни долини ", съобщи, предава Българска телеграфна агенция.

Българският еврокомисар посочи, че това е една от водещите начинания на новата европейска стратегия за нововъведения, която беше призната през юли предходната година. Тя уточни, че над 170 млн. евро ще бъдат употребявани за финансиране на действия, които оказват помощ на районните иновационни долини в разнообразни райони на Европа да работят дружно в областта на високотехнологичните достижения.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР