Трябва да се има предвид, че ако бяхме по-напред в

...
Трябва да се има предвид, че ако бяхме по-напред в
Коментари Харесай

Замяната на въглища с газ не е зелена, смята Сандов

" Трябва да се има поради, че в случай че бяхме по-напред в тематиката, щяхме да имаме по-малко проблеми от това, която прави в този момент Русия . Зелената промяна не е сменяне на въглищата с газ . Ако това е промяна, тогава щяхме да имаме проблем ".

Toва съобщи вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов на кръгла маса на тематика: " Политиките за нисковъглероден преход на българската енергетика ".
 Преходът към зелена стопанска система ще се реализира, само че би трябвало да е на търпима цена
Преходът към зелена стопанска система ще се реализира, само че би трябвало да е на търпима цена

Енергийният министър срещна задачата на МВФ със положението бранша у нас

Според него зелената промяна би трябвало да е от фосилни горива към ВЕИ-та . Тогава страните от Европейски Съюз щели да има по-малка взаимозависимост на сила от Русия. Енергийната самостоятелност не може да се преглежда нито единствено на национално равнище, нито единствено на локално равнище, настоя Сандов.

Законодателните промени са нужни в съвсем всяка едно от сферите в посока трансформацията на нисковъглероден преход на българската енергетика, изясни Сандов. Той ще спомага за по-добра съгласуваност и връзка сред обособените заинтригувани страни , както и в връзката с народните представители.
 Обновена
" Газпром " стопира газа и предизвести да не пипаме преноса

Полша удостовери прекъсване на доставките

Енергийната рецесия или рисковете за сериозна енергийна рецесия, идващи от Русия, която освен не се преценява с интернационалните контракти, само че очевидно и във връзка с търговията и комерсиалните контракти, уточни екоминистърът.

Сандов разясни, че сила и електричество не е едно и също. Около 1% е създаденото електричество от газ и с газ съвсем не произвеждаме сила . Едва 3% от българските семейства са газифицирани. Тук казусът с газа е главно за промишлеността и потребителите, като би трябвало да се откри решение на казуса, настоя Сандов.

Според него България може да се окаже, че в един даден миг може да получава такси единствено за преноса на синьото гориво към други страни . Кризата не може да ни прави по-зависими от газа, не може да забързаме за прехода за декарбонизация и да бързаме да намираме решения в тази посока, сподели още Сандов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР