Трябва да се готвим за война, рисковете нарастват. Това заяви

...
Трябва да се готвим за война, рисковете нарастват. Това заяви
Коментари Харесай

Министър Тагарев: Трябва да се готвим за война

" Трябва да се готвим за война, рисковете нарастват. " Това съобщи по bTV министърът на защитата Тодор Тагарев. Той бе безапелационен, че Путин води политика, която води до милитаризиране на Черно море. Според него то е поле на интензивни военни дейности. " Не можем да стоим в профил и да гледаме, ние би трябвало да търсим решение ", акцентира военният министър.
 
" Начинът да подсигуряваме защитата си е като влагаме в личните си качества, само че и като работим дружно с нашите съдружници от НАТО, което включва разполагане на избрани типове системи ", уточни още проф. Тагарев.
 
Той добави, че към момента не е получил покана да остане в държавното управление и след ротацията през март. " Ако имам такава покана, към този момент ще би трябвало да имаме диалог при какви условия ще се чака аз да извършвам своите отговорности, тъй като ние сме в една доста сложна обстановка, която изисква доста бърза акомодация на цялата отбранителна система. Това надалеч не е банален въпрос и с цел да се реши този въпрос, е нужна допустимо най-широка политическа поддръжка, сигурно политическа поддръжка от Народното събрание ", посочи Тагарев и добави, че министър, който няма политическа поддръжка от Народното събрание, няма късмет да реализира нужните промени.
 
По мотив днешната акция в ГДБОП и ДАНС, където все още тече следствие за шпионаж в интерес на Русия, министърът изрази мнение, че обществото ни е подложено на остра масирана осведомителна обработка и на нея от време на време се поддават и чиновници на системата за сигурност. 
 
Във връзка с визитата в Съединени американски щати, Тагарев разяснява следното: " Имам уговорена среща на доста високо ниво в Пентагона, която ще проведа онлайн ". Относно БТР-ите, които предоставяме на Украйна, той сподели, че машините ще бъдат превозени най-вероятно с жп превоз до Украйна. 
 
" Не всичко зависи от нас, само че ние вършим много работа. Те се намират на разнообразни местоположения в страната и би трябвало да бъдат готови ", добави военният министър. По думите му се касае са машини, които стоят повече от 30 години и никой не демонстрира интерес към тях по тази причина е обикновено те да бъдат предоставени на Украйна, тъй като ще им бъдат от помощ. 
 
" Това решение се одобри доста остро от страна на опозицията в Народното събрание. Нека някой да отговори на въпроса, за какво толкоз дълго време не са употребявани? По време на полемиките в Народното събрание се чуха доста екстравагантни хрумвания ", добави проф. Тагарев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР