Трябва да се гласува. Въпросът е, че можем да помагаме

...
Трябва да се гласува. Въпросът е, че можем да помагаме
Коментари Харесай

Владислав Панев: Военна помощ за Украйна няма да разтури коалцицията

" Трябва да се гласоподава. Въпросът е, че можем да оказваме помощ на Украйна по доста способи. Диверсефикацията от съветски нефт и газ е извънредно значима. В идващите месеци България може да направи стъпки, които да са доста потребни дълготрайно, тъй като тези хора, които идват от Украйна са с определни умения, които могат да бъдат интегрирани елементарно на пазара на труда ", това съобщи Владислав Панев от " Демократична България " пред NOVA.

" Очаквам решението да бъде гласувано от Народното събрание и то да упълномощи страната да помогне с военна помощ на Украйна ", акцентира той.

" Не мисля, че това ще разтури обединението, тъй като това каква ще бъде военната помощ - ще зависи от държавното управление и Народното събрание, а по-късно ще се търси консенсус там ", посочи Панев.

" Информационната война у нас не е от през вчерашния ден. Очевидно от проруски кръгове от много години. То не бяха норвежци, които щяха да ни ядат децата...., а обществото ни е радикализирано ", сподели депутатът.

" От началото на войната се вижда, че агресорът се изкарва жертва, а на черното се споделя бяло. Според мен би трябвало да се вземе решение на европейско равнище, а дали не и от Министерството на защитата, тъй като тук става въпрос за националната ни сигурност ", безапелационен беше той.

" Очаквам тази точка да влезе в дневния ред. Дали ще бъде подсилен Каримански ще се види. Стигнахме до там това да зависи от опозицията. Ние на 99% няма да го подкрепим. Най-явната причина е, че няма консенсус в обединението по тази тематика. Другата причина е, че след банкрута на КТБ той се показа зле на стрес-тестовете, на които беше подложен от Българска народна банка ", посочи Панев.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР