Трябва да се демонтира категорично паметникът на Съветската армия. За

...
Трябва да се демонтира категорично паметникът на Съветската армия. За
Коментари Харесай

Манол Пейков: Паметникът на Съветската армия се реже, защото така е бил и качван

" Трябва да се демонтира изрично паметникът на Съветската войска. За това има две решения на Столичния общински съвет. Ясно е за какво се реже, тъй като по този начин е качван. Тези детайли би трябвало да са сред 4 и 5 тона, тъй като 100 тона е кранът. Той не може да подвига детайли по-тежки от 5 тона, без да заплаши хората изпод. По-голям кран в България няма ", съобщи в предаването " Лице в лице " по bTV депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков.

Той даде образец с паметниците на " Света София " и " Цар Освободител ", които са били качвани също на части.

Правят се заварки, откакто се качат детайлите и се почистват, разясни депутатът.

Пейков разяснява и проваленото съвещание на Народното събрание през днешния ден. " Поведението на " Възраждане " е извънредно разрушително, само че те доста добре си знаят интереса. Понеже не съумяха да създадат усещане в публичното пространство с многолюдни манифестации, схванаха, че единственият метод да създадат усещане е да вдигнат звук в Народното събрание и да вдигнат Народното събрание на главата си ", изясни той.

" Разликата сред Българска социалистическа партия и " Възраждане " е, че при Българска социалистическа партия има достоверни страсти, тъй като те имат история от 1891 година, а при " Възраждане " нещата са чиста форма на опортюнизъм ", добави Пейков.

За мен ролята на паметника в социалистическото изкуство е цялостната доминация на една власт на хората. В Пловдив паметникът на Альоша се вижда чак от Пазарджик. Присъствието му е чудовищно. Идеята на това изкуство е то да работи на подсъзнанието още от детска възраст. Така то се трансформира в част от живота ти, в сантимент, сподели Пейков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР