Трябва да се числим към евроатлантическата общност, а не към

...
Трябва да се числим към евроатлантическата общност, а не към
Коментари Харесай

Цветанов: Трябва да се числим към евроатлантическата общност, а не към евразийската

Трябва да се числим към евроатлантическата общественост, а не към евразийската. Разбира се, че би трябвало да поддържаме положителни връзки с Русия, само че това, което те вършат сега, е неприемливо за 21 век. Това разяснява пред представители на медиите в местността Рупите ръководителят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.
Според него, подкрепяйки Англия, ние поддържаме развитите демократични общества. „ Ние не сме проверяващ орган, по тази причина би трябвало да сме солидарни с общата европейска позиция “, изясни заместник-председателят на ГЕРБ.
„ Живеем в напрегнати времена, само че аз имам вяра, че разсъдъкът ще надделее. Мирът и спокойствието са гаранция за разцвет, само че за задачата би трябвало да съблюдаваме демократичните полезности и да зачитаме суверенитета на всяка страна “, акцентира Цветанов.
„ От ПГ на ГЕРБ не допуснахме да влезем в тона на Българска социалистическа партия. В петък те желаеха Народното събрание да излезе с обща декларация по случая „ Скрипал “, само че това щеше да е доста неверен ход “, уточни ръководителят на ПГ на ГЕРБ и посочи, че когато Народното събрание излиза с позиция, връщане обратно няма. „ Затова ние се противопоставихме на това тяхно искане и на собствен ред предложихме в случай че се приема някаква обща позиция – дано тя да кореспондира напълно с тази на европейските водачи “, съобщи той. По думите му Българска социалистическа партия водят антиевропейска политика, която има за цел да изтика България отвън евроатлантическата общественост. „ За разлика от тях, аз ще продължа да пазя евроатлантическите полезности, каквото и да ми коства това “, безапелационен бе Цветанов.
Той сподели още, че през годините доста хора са напуснали България, само че в последно време се следи наклонност някои от тях да се завръщат. „ Младите виждат удобните условия за развиване у нас и от ден на ден от тях вземат решение да търсят своята реализация точно в България “, изясни Цветанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР