Трябва да решим проблема със законността. Това изисква решителна промяна

...
Трябва да решим проблема със законността. Това изисква решителна промяна
Коментари Харесай

Христо Иванов: Трябва да решим проблема със законността

Трябва да решим казуса със законността. Това изисква решителна смяна в модела на ръководство на прокуратурата. Ние започваме диалози с всички сили, с цел да тестваме съществуването на парламентарен консенсус за преструктуриране на Висш съдебен съвет - да бъде разграничена съдийската от прокурорската квота.

Това съобщи пред медиите в Народното събрание съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

" В прокурорската квота да има социална квота и публичен надзор и в съдийската гилдия да има старта различен за самостоятелност. Да има преформатиране на модела на прокуратурата и да се лимитират кадровите пълномощия на основния прокурор. Позволява му се в този момент на прокурора да държи значими каузи на трупчета, това би трябвало да бъде прекъснато, прокуратурата би трябвало да бъде вкарана в рамките на законността ", уточни Иванов.

" Обмисляме да има директна конституционна тъжба, преосмисляне на института на служебните държавни управления, с цел да сме сигурни, че единствено ще провеждат избори, а не да има квазипрезидентски режим, какъвто виждаме в този момент. Така това държавно управление освен ще реше моментната рецесия, а и ще реши дълбоките рецесии ", акцентира Христо Иванов.

" Целта е не просто да се смени Гешев, а моделът, който разрешиха Гешев, Цацаров, Филчев ", добави Христо Иванов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР