„Трябва да решим дали търсим законност или замитане. Това, което

...
„Трябва да решим дали търсим законност или замитане. Това, което
Коментари Харесай

Министър Иван Шишков: С изменението на ЗУТ настойчиво предлагаме законност

„ Трябва да решим дали търсим правда или замитане. Това, което упорито предлагаме, е правда. Т.е. по законов ред да създадем по този начин, че да запазим построените инфраструктурни обекти, само че по законов ред, а не да забравим какво се е случило с тях. “

Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков на брифинг след днешното съвещание на Министерския съвет. На него беше прегледано препоръчаното изменение на Закона за устройство на територията, с което се предлага толерантност за построени в отклоняване на нормите инфраструктурни обекти.

Министърът подсети, че за повторно се предлага смяна в закона за придобиване на толерантност за установените противозаконни строителства по отношение на ремонта на пътища, част от автомагистрала „ Хемус “ и язовирите.

Арх. Шишков акцентира, че не става въпрос за строителна прошка за тези или сходни обекти. И изясни, че в случай че Народното събрание утвърди този или сходен текст на Закона за устройство на територията, те ще бъдат изследвани, ще бъдат създавани строителни бумаги и документи, с цел да има сигурност, че дават отговор на нормите и на подробните устройствени проекти.

„ Продължавам да настоявам, че това е една извънредно значима стъпка за да затворим тази срамна страница в строителството на инженерната инфраструктура на България, с която се откри, че страната е станала възложител в интервала 2018 - 2020 година на огромно количество нелегално строителство “, сподели министърът и добави, че с смяната в закона ще има сигурност, че за обектите, които не дават отговор на нормите, ще има законово съображение за издаване на позволения за градеж, с цел да бъдат привеждани към тях.

„ Надявам се този път депутатите да схванат какъв брой е значимо и да вървим в посока, в която можем да регламентираме строителния отрасъл по легален ред “, акцентира министър Шишков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР