„Трябва да развенчаем една легенда за премиера, че е мутра.

...
„Трябва да развенчаем една легенда за премиера, че е мутра.
Коментари Харесай

Росен Миленов пред ФАКТИ: Бойко Борисов е най-големият страхливец

„ Трябва да развенчаем една легенда за премиера, че е мутра. Той не е мутра, той е държавна мутра. Истинските мутри от дълго време не са измежду живите. Останаха хората, които са без позиция, без правила, без достолепие. Тоест тези, които са страхливи, а най-големият страхливец и послушко е Бойко Борисов “ сподели Росен Миленов пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ .

След въпрос на водещата Росен Миленов посочи, че „ мутрите бяха нарушители, само че такива, които използваха силовите способи “. „ Те бяха употребявани от политици и номенклатурчици, с цел да заграбят активите - без правила, без закони в този мъждив Преход. Те представляваха страната на улицата “, добави той.

„ Борисов там не съумя да изпъкне със своите качества, тъй като той е нерешителен, той няма достолепие. Затова през днешния ден е посмешище, само че беше доста дисциплиниран и поради това смирение го възнаградиха да влезе в държавната власт, където, криейки се зад държавните институции – зад органите на реда, зад Прокуратура, Съд, зад цялата власт, той влезе в ролята на държавна мутра. В последните 10 години откогато е министър председател употребява цялата страна, с цел да разбие всяка институция, да убие всяка първи проблясък на народна власт, на господство на закона “, сподели Миленов в студиото на ФАКТИ.

„ Има едно наказателно гонене в Унгария за автокражби. Ролята му там е била да бъде отцепка – да стои най-после на улицата и да споделя дали идват органите на реда. Това е обществено известно, че е арестуван за автокражби в Унгария при започване на 90-те “, сподели Миленов. „ Той беше обслужващ личен състав в СИК – водач, носеше кафета на Маджо, Стоил Славов, Бай Миле “.

След напомнянето на Лили Маринкова, че това би могло да е преобразяване, превземане, Росен Миленов отговори: „ Не, той е нерешителен човек, извънредно нерешителен. Показва го в този момент сега. Натискът от улицата, от жителите, които към този момент презират освен лицето Бойко Борисов, само че и неговата философия на ръководство, той в действителност умъртви всичко, което може да се назова с думата страна и държавническо “.

Лили Маринкова насочи диалога към убийствата на групировките и зададе въпроса кой ще понесе отговорност за тях. Миленов отговори: „ Никой. Отговорността се търси от правозащитните органи – от Прокуратурата и Съда, от органите на Министерство на вътрешните работи, само че те са овладени от същите тези нечисти хора. Онези, които използваха тези силоваци, с цел да приберат мръсните пари, с които овладяха всички държавни институции и сложиха най-големия техен послушко. Силоваците и типичните мутри, които вършеха мръсната работа не са сред живите. Останаха хората без мнение, без позиция, без правила, страхливите хора, които бяха там. Същото важи и за Маджо – той не е ходил да бие, той е изпращал постоянно бригади. Участва в една престрелка, в която са го простреляли.

Останаха посмешищата, само че те са послушни и служат на мафията, на проведената престъпност. На Борисов всички му бабуваха, с цел да стигне до върха. Бабуваха му политиците – Георги Първанов, Иван Костов, Царя, даваха му звездички на пагоните, други го подкрепяха в съдружни кабинети, с цел да направи това нещо, което хората отхвърлиха през 1990 година – безспорната власт на партията майка. Сега се намираме в същото положение. ГЕРБ има безспорната власт. Той е завладял всички управляващи – изпълнителна, законодателна и правосъдна, и той е царя. Но царя се оказа, че е гол и той би трябвало да си върви и освен да си върви, ами да отиде в пандиза. За страдание, бойкоборисовщината като модел на ръководство се придвижва надолу по веригата във всички министерства, организации, учебни заведения, лечебни заведения – всички ръководители са този типаж “.

„ Перверзията не е единствено в политиката, само че и при гласоподавателите, тъй като 30 години вършим едно и също. Търсим месии, търсим политици, а се оказва, че това са хората проводници на мръсните пари и на пороци “, сподели Миленов.

Лили Маринкова напомни за фотосите, които демонстрират благосъстоянието на Румен Николов - Пашата и проучванията за възобновената популярност на Младен Михалев, по какъв начин това приказва, че тези хора управляват огромни благосъстояния, че това се е случило по времето на Борисов. На въпроса мъртви ли са групировките Миленов отговори: „ Не, те се трансформираха. По-лукавите, по-комбинативните, послушковците, които слушаха чичковците от сумрака – наречете ги генерали, ДС-та, номенклатура, тези, в които беше информацията през 1990 и цялата власт, те дирижираха. Те в действителност управляваха на ръчно ръководство тези групировки. Днес най-послушните от тях са икономическия и политическия хайлайф на България “.

„ Няма ги като формация, те се облякоха в нови одежди. Едните влязоха в политиката, другите влязоха в стопанската система “, добави Миленов. „ Те са проказа. Сега сега с Бойко Борисов би трябвало да си отиде целия политико-олигархичен модел “, сподели той.

„ Днес Борисов приказва за рестарт на системата. На коя система? На тази, която го направи от водач министър председател на Република България? Вече не е Република България, тъй като той умъртви страната. Този, който потъпка всички управляващи – ще загатна една думичка: братиньо. Това е от диалога, който излезе сред премиера и ръководителя на Конституционния съд. Конституционния съд е органът, който би трябвало да брани Конституцията и премиера се обръща към ръководителя му с „ братиньо “. Вече няма институция “, безапелационен е Миленов.

На въпроса на Лили Маринкова какъв е механизмът на асортимент на хора Миленов отговори: „ Избира постоянно послушния и по-тъпия от него. Затова в цялата страна сега, защото Борисов реди – той избра основния прокурор, той уточни ръководителя на Народното събрание, всички министерства, са хора, които са послушни и по-тъпи от него “.

„ На улиците са младите, които желаят страната да е на всички българи и не желаят простаците, не желаят послушковци, не желаят посмешищата “, сподели Миленов.

Относно плана за нова Конституция, Миленов сподели: „ Хората на улицата го одобряват като подигравка. Не единствено на улицата – и тези, които поддържат митингите, те не са дребна част, те са към 60%, само че поради работа и така нататък те не могат да дойдат на улицата, те го одобряват като насмешка веднъж изобщо с правото, камо ли да приказваме за Конституцията и повторно като насмешка с желанията и волята на българския народ. Борисов желае колкото се може посредством процедурни хватки – периодите, които са заложени за разглеждане на Конституцията, да удължи оставянето си по някакъв метод във властта. Той е политически мъртвец и би трябвало да носи отговорност, с цел да се превъзпитат всички останали, които са тръгнали към политиката “.

„ Това е човек, който няма излаз и в този момент се гърчи колкото може, с цел да си пази кожата “, сподели Миленов. На въпроса с какво друго Борисов би могъл да удължи интервала си Миленов отговори: „ Хората не го желаят. Дори да купи политически сили, той не може да купи хората. Не може да купи болшинството от българския народ… Онези, които не са на държавната софра, те го ненавиждат. Ненавиждат го, тъй като това е най-пошлият облик на актуалната българска политика “.

На въпроса по какъв начин гледа на слепотата, с която Европа се отнася към митингите в България, за разлика от благосклонността, с която се отнася към Беларус Миленов отговори: „ Това е лицемерието на демокрацията, тъй като този човек им служеше “.

„ Силовите групировки през днешния ден са в обръчите от компании и в неофициалните кръгове във всяко едно министерство – към 20-30 индивида, които колят и бесят и постановат бойкоборисовщината “, сподели Миленов и добави, че в случай че Европа не може да признае, че е подкрепила „ един нарушител “, който е държала 10 години на власт.

На въпроса какво ще се случи в случай че Николай Младенов стане министър председател, Миленов отговори: „ Хората, които стачкуват желаят да си отиде освен Бойко Борисов, а да си отиде моделът ГЕРБ, който е висшият пилотаж на политическата операция, на политическия обир, на политическото унижение, политическото малтретиране на българските жители “.

„ Не може оня човек, който е умъртвил страната, който е намачкал българските жители, който е наложил простотията, той да пледира, че ще сложи новото начало “ сподели Миленов и добави: „ Хората на улицата са непреклонни и ще продължат до дъно. Затова сме 40 дни и нощи – до 4-5 часа, на улицата. В България би трябвало да се срине целият политически модел, тъй като жителят няма никакво правно средство и опция да поправя тези извращения върху страната и върху народа “.

„ Всички политици ги слагаме в един кюп и би трябвало всичките да си заминат с този, на който бабуваха “, заключи Росен Миленов. „ Гражданската просвета значи да осъзнаеш полезностите независимост, да знаеш какво значат по същността си правата ти, че всеки е еднакъв пред закона. Когато българите осъзнаят това, ще са всички на площада и няма да се разделяме “, сподели той.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР